Uniunea Europeană denunţă lansarea rachetei nord-coreene

Şefa diplomaţiei europene Catherine Ashton şi-a exprimat vineri,13 aprilie, „profunda îngrijorare” în legătură cu lansarea unei rachete de către Coreea de Nord, considerând-o o „încălcare clară” a unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU.

„Sunt profund îngrijorată de acţiunile periculoase şi destabilizatoare luate astăzi de Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC)”, a precizat înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, potrivit unui comunicat.

„Indiferent de scopul său, încercarea de lansare de astăzi reprezintă o încălcare clară a obligaţiilor internaţionale ale RPDC, aşa cum au fost stabilite în special prin Rezoluţia 1874 a Consiliului de Securitate al ONU” care impune Phenianului să renunţe la orice lansare de rachete balistice, a declarat Catherine Ashton.

Şefa diplomaţiei europene a făcut apel la Coreea de Nord să-şi respecte obligaţiile internaţionale şi „să se abţină de la orice acţiune care ar putea amplifica şi mai mult tensiunile regionale”.

„UE este pregătită să continue să lucreze cu partenerii internaţionali pentru a contribui la continuarea unei păci durabile şi a stabilităţii în Peninsula Coreeană”, a încheiat Catherine Ashton.

85 total views, 0 views today

Citeste si:  PM Ponta to meet European Commission, Council, Parliament presidents in Brussels

Citeste si:

1 Comentariu

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

loading...