În Guvern vor fi eventual şi tehnocraţi, dar susţinuţi şi asumaţi de USL

Guvernul va fi format din membri ai Uniunii Social Liberale şi eventual din tehnocraţi, susţinuţi şi asumaţi de USL, a declarat duminică, 29 aprilie 2012, premierul desemnat Victor Ponta.

El a anunţat că, cel mai probabil, va discuta marţi pe marginea noului Cabinet cu reprezentanţii grupurilor parlamentare.

Referitor la principiile care stau la baza propunerii de guvern, Victor Ponta a spus că a discutat despre acestea cu liderul PNL, Crin Antonescu. „Evident că se va păstra conform acordului USL ideea de paritate jumătate, jumătate, între ACD PSD”, a precizat Ponta.

Potrivit acestuia, propunerile pentru miniştrii din noul Cabinet vor fi aprobate de către conducerile partidelor care compun USL. „Eu voi face propunerile şi evident voi solicita votul în Comitetul Executiv al PSD şi, de asemenea, în structurile statutare ale PNL şi PC pentru propunerile respective. Dreptul de a face aceste nominalizări şi propuneri îmi aparţin în totalitate mie şi din acest punct de vedere dl. Antonescu a fost ca întotdeauna un partener absolut loial şi un sprijin pentru mine”, a mai spus premierul desemnat.

Citeste si:  Băsescu s-a opus returnării către pensionari a banilor reţinuţi pentru CASS

Victor Ponta a mai precizat că Daniel Constantin va ocupa un portofoliu în Guvern. „Toţi ceilalţi miniştrii îi voi anunţa sper pe 1 mai şi toţi vor trece prin votul structurilor noastre politice”, a susţinut Ponta.

Totodată, el a spus că pe data de 7 mai va solicita votul de încredere al Parlamentului, pe un program de guvernare şi un termen special respectiv până în luna noiembrie.

„Suntem un guvern pe şase luni. Toate proiectele din program le voi prezenta Parlamentului şi voi solicita votul de încredere”, a menţionat Victor Ponta.

În altă ordine de idei, Ponta a apreciat gestul lui Mircea Geoană de a vota moţiunea de cenzură şi i-a mulţumit.

221 Cititori

loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *