CNADNR lansează licitaţia pentru achiziţionarea de servicii de consultanţă pentru tronsonul Comarnic-Braşov

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România /CNADNR/ a lansat licitaţia pentru achiziţionarea de servicii de consultanţă în valoare de 29,34 milioane lei, în vederea reactualizării studiului de fezabilitate, elaborării documentaţiei de atribuire şi asistarea Autorităţii Contractante în procesul de atribuire a contractului de concesiune pentru obiectivul Autostrada Bucureşti-Braşov, tronsonul Comarnic-Braşov.

Potrivit unui comunicat de presă al CNADNR, remis sâmbătă, 5 mai, consultantul va trebue să actualizeze Studiul de Fezabilitate, să elaboreze studiile şi analizele necesare fundamentării deciziei de concesiune, ca şi documentaţia de atribuire a contractului de concesiune, şi să recomande structura financiară optimă care va atrage oferte competitive din sectorul privat.

Totodată, câştigătorul licitaţiei va asigura asistenţa tehnică, juridică şi financiară în pregătirea, lansarea şi atribuirea contractului de concesiune, precum şi asistarea în etapa de închidere financiară, şi va întocmi documentaţia aferentă contractului dintre sectorul privat şi Autoritatea Contractantă.

Valoarea estimată a contractului este de 29.345.485 lei (inclusiv TVA), iar durata de implementare a proiectului finanţat din bugetul de stat, se întinde pe 20 de luni.

Citeste si:  Felii de tort de la cinci nunţi regale britanice, scoase la licitaţie

Pe de altă parte, CNADNR anunţă finalizarea analizei aferente Studiului de Fundamentare pentru Proiectarea, construirea şi finanţarea Autostrăzii de Centură Sud a Municipiului Bucureşti şi întreţinerea şi operarea autostrăzii Piteşti – Constanţa. Concluziile au fost trimise, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, spre avizare la Eurostat pentru confirmarea faptului că realizarea acestui proiect nu va afecta deficitul României.

Primul an de operare al întregii secţiuni Piteşti – Constanţa este estimat a fi anul 2015, durata de concesiune fiind stabilită la 30 de ani, conform datelor preliminare.

De asemenea, costul de capital total aferent construcţiei este de 1.132,079 milioane euro, reprezentând costurile pentru construirea Centurii Sud a Municipiului Bucureşti, reabilitarea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti şi realizarea dotărilor necesare taxării.

CNADNR menţionează că acest proiect este fezabil pentru a fi realizat prin concesiune potrivit normelor Eurostat, întrucât poate fi finanţat într-un sistem mixt, respectiv 31% plăţi de disponibilitate de la Guvernul României şi 69% venituri realizate din taxarea directă a utilizatorilor.

113 total views, 0 views today

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

loading...