Eugen Tomac va demisiona din funcţia de secretar de stat pentru Românii de Pretutindeni

Secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Tomac, a anunţat vineri, 11 mai,  la Chişinău că va demisiona din această funcţie pe care o deţine din anul 2009, ca urmare a schimbării guvernului de la Bucureşti.

El a evitat să spună ce va face în continuare, dar a precizat că, din moment ce formaţiunea din care face parte (PDL) a trecut în opoziţie, i se pare firesc să facă acelaşi lucru. Eugen Tomac a lăsat să se înţeleagă că va demisiona în următoarele zile.

‘Chiar dacă nu voi mai fi secretar de stat în perioada imediat apropiată, voi rămâne aproape de românii din Republica Moldova, voi încerca să contribui la tot ceea ce consider că este firesc şi necesar ca românii de pe ambele maluri ale Prutului să se cunoască cât mai bine’.

El şi-a exprimat speranţa că noul executiv de la Bucureşti va continua proiectele iniţiate în ultimii ani în relaţia cu Republica Moldova. ‘Sper ca actualul guvern să continue proiectele începute de către guvernele Boc şi Ungureanu, ţinând cont că recent a avut loc şi prima şedinţă ale guvernelor României şi Republicii Moldova. Sper ca proiectele să fie continuate şi nu văd motive de ce ar exista o altă abordare faţă de Republica Moldova. Pentru România relaţia cu Republica Moldova reprezintă o prioritate’, a declarat Eugen Tomac.

Citeste si:  Directorul de la Grădina Zoologică din Sibiu a demisionat

În cadrul aceleaşi conferinţe, el a prezentat un raport de activitate a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni 2009-2011 şi a anunţat că în următoarele zile instituţia va veni cu o donaţie de un milion de cărţi în limba română pentru şcolile şi bibliotecile din Republica Moldova. ‘Trebuie să refacem acest echilibru şi să dotăm cu carte în limba română, deoarece deficitul de carte este cunoscut iar posibilităţile de cumpărare ale populaţiei sunt mici’, a declarat el.

138 Cititori

loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *