Agresiuni chimice asupra ÎNTREGII populaţii a României!

– Deşi nu mai trăim într-o dictatură, în anumite chestiuni se pare că nu avem de ales. Cum ar fi de exemplu obligarea întregii populaţii de către guvernul acestei ţări să consume la masă numai sare iodată.

Magazinelor le este interzisă desfacerea altor sortimente de sare decât cea cu iod. Chiar sarea pentru murături, aşa numita sare mare, neprelucrată, se găseşte din ce în ce mai greu şi nu stă pe rafturile magazinelor. Comercianţii se tem de represaliile echipelor de control ale autorităţilor.

 

Totul a început pe la sfârşitul anilor ’90, cu nişte reclame aparent nevinovate, care îmbiau cetăţenii „deştepţi” să consume sare iodată.

S-a constatat probabil că impactul reclamei a fost aproape nul şi, ca atare, în 2002, guvernul condus de domnul acela care a fost ieri-noapte internat la penitenciarul Rahova, a introdus o hotărâre de guvern care sună exact ca o reglementare de tip nazist sau stalinist şi care impune consumul exclusiv de sare iodată.

E vorba de vestita HG 568/2002, un act normativ stupefiant pentru o ţară a libertăţilor democratice, cum se trâmbiţează până la înroşirea ţevii că ar fi România, şi care stabileşte şi dozele de iod „necesare”, dar şi cele mai stricte îngrădiri – iată, când se doreşte cu adevărat, se poate! – cu privire la producerea, importul şi comercializarea sării alimentare. Şi nu numai! Căci e cuprinsă şi sarea din alimentaţia animalelor, dar şi cea din industria alimentară!

Iată cum sună articolul 3 al sus-numitului text de act normativ:

”În România, în alimentaţia oamenilor, hrana animalelor şi industria alimentară se utilizează numai sarea iodată”!

Documentul dictatorial a intrat în vigoare şi a fost ulterior întărit prin HG 1904/2006, care măreşte doza minimă de iod pe kilogramul de sare. Incredibil, nu-i aşa?  

 

O măsură cu iz de experiment de tip „Auschwitz”

Ni se spune că măsura a fost luată în sprijinul bolnavilor de tiroidă, mai ales a celor cu guşă endemică.

Numărul cazurilor noi era estimat, la momentul introducerii hotărârii de guvern amintite, la circa 10.000 pe an, mult prea redus pentru a justifica o agresiune chimică asupra ÎNTREGII POPULAŢII A ROMÂNIEI.

Se vorbeşte acum de un milion de bolnavi, adică 5% din populaţia ţării, ceea ce este iarăşi prea puţin pentru a supradoza cu iod şi derivaţi toţi ceilalţi 95%. Bineînţeles că acestor bolnavi li se pot pune la dispoziţie alte mijloace de a compensa deficitul de iod.

În schimb, sprijinul statului pentru bolnavii de tiroidă nu se face simţit şi în cazul medicamentului Euthyrox, a cărui criză de la sfârşitul anului trecut a fost trecută cu vederea de reprezentanţii autorităţilor. Sigur că această dublă măsură trezeşte suspiciuni în privinţa scopului real urmărit de autorităţile româneşti.

Pe de altă parte, rapoartele oficiale arată că numărul de cancere tiroidiene a crescut alarmant de la instituirea acestei măsuri cu iz de experiment de tip Auschwitz.

Au existat de altfel numeroase denunţuri ale textelor acestor acte normative, inclusiv din partea unor medici endocrinologi de renume.

Prof. dr. Pavel Chirilă, autorul unei iniţiative privind adresarea unei petiţii către Guvernul României pentru eliminarea acestui act normativ, consideră că iodarea este un atentat la sănătatea românilor.

Inutil: măsura este în vigoare şi în ziua de azi.

Pentru că vocile împotriva iodării au prins a se face din ce în ce mai auzite, anul acesta a apărut şi un specialist care se pronunţă pentru: profesorul Constantin Dumitrache, de la Institutul Parhon.

Ceea ce e important de reţinut însă, indiferent care din cei doi specialişti are dreptate, este că iodarea este obligatorie, ceea ce încalcă drepturi fundamentale precum cel la liberul arbitru, eliminând posibilitatea de a alege.

Un asemenea act este nul de drept, căci contravine în mod flagrant Constituţiei.

 

Pasta de dinţi, altă „bucurie”!

Citeste continuarea…

Loading...
Citește și
6 Comentarii
 1. NiCu spune

  Nu am avut rabdare sa citesc articolul care mai degraba suna ca un act al inchizitiei sau securitatii. Nu stiu cata dreptate are autorul, dar am senzatia ca am in fata un articol comandat. Intrebarea ramane – de cine?

 2. arakelian spune

  contrar iodarii sarii, un procent mare din populatia romaniei este diagnosticata si sub tratament de tiroida. Adicalea, gusa aia endemica de care vorbesc, la aia degeaba utilizam sare iodata.
  pe de alta parte, eu am vazut sare de vanzare in Bucuresti,pe care scria sare fara iod. In magazin. Deci articolul e exagerat.

 3. Tomica spune

  Este un atentat la sanatatea romanilor. Cred ca ar trebui sesizat avocatul poporului fiindca acest act normativ criminal este un atac la drepturile omului. Un individ din cadrul institutuilui Parhon a dat un interviu in care cu un cinism infiorator sustinea ca: „numarul de cazuri de cancer tiroidian este nesemnificativ”. As vrea sa-l vad ce ar zice daca chiar el sau un apropiat de al lui ar fi in aceasta situatie. Ar fi si atunci nesemnificativ? Statul are obligatia constitutionala sa garanteze viata f i e c a r i u cetatean. Tot mai multi specialisti sustin pericolul sarii iodate dar administratia, prin definitie stupida si inerta, se face ca ploua. Pana cand? Pana cand unul din ei va face cancer tiroidian, poate abia atunci se va trezi, dar nu este sigur.

 4. GOGONEL spune

  Domnule ARAKELIAN te rog spunemi si mie exact magazinul in care ai vazut ca are sare neiodata.Te rog mult.

 5. contantinm spune

  Ce are a face un titlu de publicatie precum „Financiarul” cu un astfel de articol din categoria „Teoria conspiratiei”?
  Informatii neadevarate si interpretari apocaliptice, d-le „ziarist”, aia ai scris.

 6. Sorin spune

  Referitor la efectele fluorului va recomand filme de investigatie de pe net in care se dovedeste efectele negative ale acestuia asupra sanatatii. Chiar s-a constatat ca fluorul nu are nimic de a face cu „smaltul” dintilor.
  Este adevarat ca nu exista sare neiodata in marile magazine. Mi s-a intamplat cu cateva zile in urma sa caut in Kaufland: nu exista.
  Sanatatea mea este problema mea, nu a lui NasCase si guldusilor slugarnici ai elitei mondiale, asa ca mi se pare un abuz la lilertatile fundamentale si o incalcare a constituriei. Dar Dumnezeu nu doarme. Nimeni nu scapa de plata suprema, aici sau „dincolo”.
  Sunt absolut convins ca exista un atac la dresa populatiei cu scopul clar de a depopula tara sa poata ramane la dispozitia poparelor alogene care traiasc „la sanul” nostru. Este un plan pe termen lung pentru ca asta este strategia lor de baza: putin si cu rabdare.
  Doame ajuta!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.