7 alimente pe care nu ar trebui să le mănânci

O analiză realizată de specialişti arată de ce un fermier nu o să mănânce niciodată cartofi care nu sunt ecologici sau de ce un expert în peşti se fereşte de somonul de crescătorie.

Mai departe aflaţi de ce se întâmplă aceste lucruri şi care sunt celelalte  alimente de care este important să vă feriţi, potrivit Beforeitsnews.com.

Cercetătorii în alimentaţie atrag atenţia asupra unor produse pline de toxine şi chimicale, şi propun schimbări simple pentru o dietă curată şi extrem de sănătoasă.

O alimentaţie curată înseamnă alegerea fructelor, legumelor şi a cărnii, care sunt crescute şi vândute în urma unor procesări minime.

Adesea acestea sunt organice şi rareori ar trebui să conţină aditivi. Însă, în unele cazuri, metodele actuale ale producătorilor de alimente nu sunt nici curate şi nici durabile. Rezultatul acestor aspecte este dăunător atât pentru sănătatea noastră, cât şi pentru mediul în care trăim.

Aşadar, această analiză a urmărit întocmirea unei liste cu alimente ce trebuie evitate privite din perspectiva şi prin ochii celor care îşi petrec viaţa încercând să descopere ceea ce este bun de mâncat sau nu. Specialiştii au fost întrebaţi un lucru simplu: “Ce aliment eviţi tu?”.

Răspunsurile acestora nu încropesc neapărat o listă de “alimente interzise”, dar înlocuindu-le cu alternativele sugerate vă pot aduce o îmbunătăţire a sănătăţii şi linişte sufletească.

 

1. Endocrinologul nu va mânca niciodată: conserve de roşii

Frederick Vom Saal, este un endocrinolog la Universitatea Missouri unde studiază bisfenol-A (BPA).

Problema: Căptuşeala de răşină a conservelor de tinichea conţine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce, se pare, afecţiuni ce variază de la probleme de reproducere şi până la boli cardiace, diabet şi obezitate.

Din păcate, aciditatea (o caracteristică proeminentă a roşiilor) cauzează infiltrarea BPA în alimente. Studiile arată că la majoritatea oamenilor BPA-ul din organism depăşeşte cantitatea care inhibă producţia de material seminal sau care provoacă leziuni cromozomiale la ouăle animalelor.

Vom Saal spune că „putem asimila 50 de grame de BPA la litru dintr-o conservă de roşii, iar acesta este un nivel care va avea un impact asupra multor persoane, în special a celor tineri”. „Eu nu mă apropii de roşiile la conservă”, concluzionează endocrinologul Vom Saal.

Soluţia: Alegeţi roşii la borcan de sticlă (care nu sunt căptuşite cu răşină) sau pe cele proaspete şi organice. Dacă reţeta pentru care vreţi să le folosiţi vă permite, înlocuiţi-le cu sos de tomate îmbuteliat. Căutaţi produsele cu un nivel al sodiului redus şi cu puţine ingrediente adăugate.

2. Fermierul nu va mânca: carne de vită hrănită cu porumb

Problema: Bovinele au evoluat pentru a mânca iarbă, nu cereale. Însă, fermierii de astăzi îşi hrănesc animalele cu porumb şi boabe de soia, care le îngraşă mult mai repede pentru a putea fi duse la abator.

Dar mai mulţi bani pentru fermieri crescători de vite înseamnă o nutriţie mai slabă pentru noi.

Un studiu recent realizat de USDA şi de cercetătorii de la Universitatea Clemson a descoperit că în comparaţie cu carnea de vită hrănită cu porumb, cea provenită de la animale crescute cu iarbă are un conţinut mai mare de beta-caroten, vitamina E, omega-3s, acid conjugat linoleic, calciu, magneziu şi potasiu, are mai puţini omega-6s inflamatori şi mai puţine grăsimi saturate care au fost legate de boli cardiace.

„Trebuie să respectăm faptul că vacile sunt ierbivore şi că acest lucru nu înseamnă că trebuiesc hrănite cu porumb şi cu îngrăşământ pentru pui”, adaugă Salatin.

Soluţia: Cumpăraţi carne de vită provenită de la animale hrănite cu iarbă, care poate fi găsită în special la magazinele de specialitate sau în pieţele de profil. De obicei trebuie să fie etichetată, dar dacă nu are aşa ceva, cel mai bine este să întrebaţi măcelarul despre provenienţa cărnii.

De asemenea, puteţi lua în considerare şi achiziţionarea cărnii direct de la un fermier sau un crescător de bovine.

 

3. Toxicologul nu va mânca niciodată: popcorn făcut la microunde

Olga Naidenko este cercetătoare în cadrul Grupului de Muncă Ecologic.

Problema: Chimicalele, inclusiv acidul perfluoroocatonoic (PFOA), din căptuşeala pungii, fac parte dintr-o serie de compuşi chimici care sunt legaţi de infertilitatea la oameni. În cadrul unor teste realizate s-a descoperit că acestea provoacă cancer la ficat, testicular şi de pancreas.

Studiile arată că microundele determină chimicalele să se vaporizeze şi să migreze în popcorn.

“Acestea stau ani de zile în organism şi se acumulează acolo”, spune Naidenko.

Soluţia: Consumaţi popcorn realizat prin metoda tradiţională: la ceaun. Pentru aromă puteţi adăuga unt sau condimente uscate.

Loading...
loading...
Citește și
8 Comentarii
 1. Mariana spune

  Ceeace e scris in acest articol e adevarul pur
  Acuma sant in State , merele de la magazin iti poti sparge cu ele capul .
  In Romania am o livada cu pomi fructiferi , o minunatie de mere , pere …le mananci cu ochii

 2. Necunscut spune

  Faptul ca sunteti plecata din tara nu este o scuza pentru a stalci limba romana; inainte de a posta, invatati sa scrieti corect gramatical.

 3. gica spune

  Articolul este ….ca sa fie scris si noi sa ne minunam de cunostintele autorului …ce inseamna cartofi organici …cu ingrasamant natural?cati isi permit culturi la tara ,cand pamantul e infestat de Monsanto ? ce sa faci cand cumperi fructe de import pline de ingrasaminte ,lapte de import ..ca al nostru e scump , ce fac specialistii in lupta cu invazia Monsanto ….?se stie de ani ca hrana animalelor din Europa este din furaje importate din America de sud modificate genetic ??ce sa mai aparam acum cand agresivitatea americanilor e imposibil de infrant ,cand taranii nostrii ne otravesc fara mila cu rosii,cartofi ,salata pline de porcarii ..?romanii nostrii isi imbolnavesc proprii copii dar n-au timp sa afle iar cei care conduc intreprinderile obligate de lege sa ne apere de otravuri sant pline de impostori vanduti pe banisi fara pregatire !

 4. olevatik spune

  In trei cuvinte :
  Apa de ploua …
  In tara nu se mai produce nimic si se critica tot ce se face sau provine din strainatate.

 5. Doru spune

  Toata campania asta de ,,informare” pentru ,,binele nostru” nu serveste la nimic !
  Nu exista alternativa viabilă pentru Romania aflata in iuresul globalizarii ! Cati romani isi pot procura hrana din surse organice, bio, ecologice, naturale, necontaminate, etc ??!
  Ridicolă toată ,,bunavointa” acestui tip de articole !

 6. dana spune

  Este bine sa fim informati,eu asa cred!
  Atentie mare la conservele din carne ,pateu de ficat etc.

 7. Wolfi sau nevoiea de pace! spune

  O intrebare retorica nu-mi da pace! De ce toate forumurile sunt pline de indivizi ce „tin” la gramatica si uita tara, uita esenta, dar au un pronuntat spirit critic inutil, demagogic prin excelenta – daca ma intelegeti ce vreau sa spun!?

 8. Ana Idarb spune

  Încă se poate mânca ecologic în România. Pentru asta micii producători pot amenaja straturi prin metoda permaculturii: se ia stratul de pământ de deasupra, se pu frunze sau crenguțe de pomi, resturi vegetale, care se acoperă cu un strat de gunoi de grajd, apoi se pune deasupra pământul scos. Această metodă protejează solul și dă producție mare agricolă. Fiecare gospodărie, chiar de are grădini mici, pot folosi această metodă.
  Cât despre apa de băut trebuie să fie ușor alcalină, ceea ce cu greu se mai găsește. Apa alcalină protejează corpul și pH e apropiat de cel al sângelui. Dacă nu aveți apa alcalină o puteți trata cu argilă și devine alcalină.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.