Alegerile parlamentare se vor desfăşura pe 9 decembrie

0

Executivul a stabilit, sâmbătă, în şedinţă, ca data de desfăşurare a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat să fie 9 decembrie 2012, a anunţat purtătorul de cuvânt Andrei Zaharescu. Decizia a fost luată prin hotărâre de guvern.

„În urma unei discuţii, în şedinţa de guvern, s-a ajuns la concluzia că dat fiind că 30 noiembrie este prima zi liberă de Sfântul Andrei, urmează 1 decembrie, Ziua Naţională, este posibil ca foarte mulţi cetăţeni români să plece în alte localităţi. Acei cetăţeni sunt obligaţi să voteze doar în circumscripţia în care sunt arondaţi şi, pentru a nu fi această încurcătură, s-a optat pentru data de 9”, a explicat purtătorul de cuvânt contextul în care a fost luată această decizie.

Întrebat de jurnalişti dacă în aceste condiţii premierul şi-a mai păstrat solicitarea adresată ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul de a discuta cu Opoziţia pentru organizarea alegerilor pe 25 noiembrie, Zaharescu a exprimat opinia că solicitarea respectivă „nu mai este valabilă” din moment ce s-a luat o hotărâre privind data de 9 decembrie.

Premierul Victor Ponta declara, la începutul şedinţei Cabinetului, că va fi adoptată „de principiu”, data de 2 decembrie pentru organizarea alegerilor parlamentare, dar a adăugat că „ar fi fost de 1.000 de ori mai bine” ca scrutinul să aibă loc pe 25 noiembrie.

„Astăzi suntem obligaţi să adoptăm data de 2 decembrie, e o dată rea din punctul meu de vedere, pentru că sunt festivităţile de 1 decembrie, e liber şi de Sfântul Andrei. Ar fi fost de 1.000 de ori mai bine să fie pe 25 noiembrie. Nu ştiu ce calcule are PDL că dacă mai întârzie o săptămână alegerile nu ştiu cât o să mai crească ei în sondaje”, a afirmat Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.