Fitonutrienţii din plante activează genele care opresc metastaza cancerului

0

– Plantele conţin mii de compuşi naturali care ajută la menţinerea sănătăţii oamenilor şi ne protejează împotriva bolilor cronice care variază de la atacuri de cord şi accidente vasculare şi până la diabet, demenţă şi cancer, relatează Naturalnews.com.

 

Există încă mii de compuşi chimici încă neidentificaţi în plantele şi legumele pe care le consumăm şi care cel mai probabil funcţionează în sinergie cu fitonutrienţii existenţi, care furnizează beneficii antioxidante şi anti-inflamatorii pentru a promova un metabolism sănătos şi homeostaza celulară.

O echipă de cercetare de la Universitatea de Stat Washington a publicat rezultatele unui studiu în care explică cum peste 40 de compuşi pe bază de plante identificaţi pot activa genele despre care se ştie că încetinesc răspândirea cancerului. Aceasta este o descoperire deosebit de importantă, deoarece răspândirea cancerului este cel mai des motivul pentru care boala este fatală.

Autorii notează că acest studiu întăreşte o colecţie de cercetări care arată că alimentaţia, nutrienţii şi substanţele chimice pe bază de plante deschid noi căi de atac împotriva acestei boli nemiloase.

Conducătorul acestui studiu, doctorul Gary Meadows şi-a concentrat munca de analiză asupra modului în care nutrienţii pot preveni răspândirea celulelor canceroase sau metastaza, în locul muncii tradiţionale bazate pe prevenirea şi tratarea tumorilor canceroase.
 

  • Mii de compuşi pe bază de plante promovează sănătatea umană şi previn metastaza cancerului


Doctorul Meadows a revizuit studii anterioare care au descoperit o corelaţie pozitivă între aportul de nutrienţi naturali şi suprimarea cancerului, şi a căutat să găsească momentul în care genele supresoare ale metastazei au fost pornite sau oprite, chiar dacă autorii originali nu au făcut o legătură directă.

În cele din urmă, Meadows a documentat zeci de substanţe care afectează genele respective în cazul mai multor tipuri de cancer.

Studiul a identificat peste 40 de substanţe precum aminoacizi, vitamina D, extract de ginseng, licopen carotenoid de roşii, turmeric, suc de rodie, ulei de peşte şi altele care afectează exprimarea genelor în cazul cancerului mamar, colorectal, de prostată, de piele, pulmonar etc.

Fiecare compus natural a fost dovedit că acţionează într-un mod epigenetic, adică au influenţat genele supresoare ale tumorilor.

Dotorul Meadows a concluzionat că “aceste mecanisme epigenetice sunt influenţate de ceea ce mâncăm, care, de asemenea, ar putea fi legate de modul în care sunt reglementate genele supresoare ale tumorilor. Aceasta este o zonă de cercetare extrem de nouă care nu a fost foarte bine explorată în ceea ce priveşte alimentaţia şi nutriţia”.

Această cercetare furnizează încă o verigă de legătură între miile de substanţe chimice naturale şi compuşii care există în alimentele pe care le mâncăm şi importanţa unei alimentaţii zilnice bogate în fructe şi legume de diferite culori, nuci şi seminţe pentru a preveni dezvoltarea şi metastaza celulelor canceroase.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.