Comitetul central al Partidului Comunist Chinez a aprobat excluderea lui Bo Xilai

0

Comitetul central al Partidului Comunist Chinez /PCC/ reunit în plen la Beijing a dat undă verde excluderii din rândurile sale a fostului demnitar Bo Xilai, relatează duminică AFP şi Xinhua.

Fost membru al Biroului Politic al PCC în vârstă de 63 de ani, aflat la originea celui mai răsunător scandal politico-financiar din ultimii ani din China, Bo Xilai a fost exclus din Adunarea Naţională Populară (ANP) la finele lui octombrie, pierzându-şi astfel imunitatea parlamentară în vederea procesului în care este inculpat.

El urmează să compară în faţa justiţiei la o dată neprecizată pentru a răspunde mai multor acuzaţii, printre care şi cea de corupţie ‘masivă’.

Excluderea din parlament a lui Bo Xilai, căruia mulţi i-au atribuit ambiţii la nivel naţional, a fost decisă de comitetul permanent al ANP, reunit săptămâna trecută la Beijing.

El este făcut răspunzător în special de scandalul generat de asasinarea de către soţia sa, Gu Kailai, condamnată la moarte cu suspendare în luna august, a omului de afaceri britanic Neil Heywood.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.