Excursiile perfecte pentru iarna 2012-2013

0 23

Pregăteşte-te să adaugi în lunile de iarnă mai multă culoare, aventură şi carnavaluri. Alese de către editorii Nationalgeographic.com, cele mai bune excursii ale iernii 2012-2013 oferă peisaje de nedescris, se întind pe tot globul şi transcend anotimpul.

Care este locul tău preferat?

 

1. Festivalul de gheaţă din Harbin, China

Hibernarea nu este o opţiune în zonele îngheţate din nord-estul Chinei, unde vânturile siberiene menţin o temperatură de iarnă medie cu puţin peste zero grade Celsius. Artizanii locali, din “Oraşul de Gheaţă” cu multe influenţe ruseşti, sărbătoresc sezonul rece prin sculptarea unor blocuri de gheaţă, care au fost luate din Râul Songhua, în piramide şi palate cristaline colosale.

Festivalul Zăpezii şi a Gheţii din Harbin durează o lună, şi începe pe 5 ianuarie. În cadrul acestui festival, sculptori locali şi echipe internaţionale îşi expun lucrările de gheaţă, şi totodată există şi o Expoziţie a Sculpturilor de Gheaţă în zona de recreaţie de pe Insula Soarelui, din Parcul Zhaolin.

Activităţile din timpul zilei includ patinaj, competiţii de box pe gheaţă şi, pentru cei îndrăzneţi, un salt polar în apele râului Songhua. După lăsarea întunericului, îmbrăcaţi-vă bine pentru a vedea spectacolul oferit de iluminarea sculpturilor de gheaţă cu o lumină neon strălucitoare. În Harbin se poate ajunge cu trenul sau avionul, din Beijing sau Shanghai.

2. Reciful Mezoamerican, din Belize

Reciful Mezoamerican din America Centrală se întinde pe o distanţă de peste 960 de kilometri, de-a lungul zonei de coastă din Mexic, Belize, Guatemala şi Honduras. Cei trei atoli de corali din belize, Reciful Mănuşă, Reciful Far şi Insulele Turneffe, oferă posibilităţi excepţionale de a face snorkeling şi kayak pe lângă recife la mică adâncime. În plus, există plaje izolate cu nisip alb şi rezervaţii naturale nealterate.

 3. Taiwanul de Vest cu trenul

Hop este un tren de mare viteză (merge cu 300 de kilometri la oră) din Taipei, care traversează văile, câmpiile şi poalele lanţului muntos central din vestul Taiwanului. Ruta trenului traversează 48 de tuneluri şi peste 244 de kilometri de cale ferată ridicată la înălţime din sudul Taipeiului şi până în oraşul Kaoshing.

Punctul de oprire cel mai sudic este “o poartă” spre zona Golfului tropical Dapeng şi spre zona naţională Maolin, casa a patru grupuri indigene: Rukai, Paiwan, Bunun şi Tsou.

Din 23 februarie şi până în 10 martie, ţinuturile învecinate staţiei Hsinchu de pe ruta trenului de mare viteză găzduiesc Festivalul Lanternelor 2013. În fiecare noapte de festival, mii de lanterne luminează cerul din cel mai vechi oraş nordic din Taiwan.

4. Parcul Naţional Ruaha, Tanzania

Localizat în sud-vestul celor mai faimoase destinaţii de safari din Tanzania, Serengeti şi Craterul Ngorongoro, Parcul Naţional Ruaha, care se întinde pe o suprafaţă de peste 22.000 de kilometri pătraţi, oferă un mediu mai liniştit şi mai sălbatic pentru pasionaţii de peisaje şi de păsări.

Pe lângă faptul că parcul deţine populaţii mari de elefanţi, hipopotami şi bizoni, Ruaha este cunoscut ca fiind şi paradisul păsărilor. Perioada ianuarie-aprilie (sezonul de ploi scurt şi călduros) este cel mai bun moment pentru a putea observa cele peste 570 de specii de păsări.

 5. Insulele Cayman

Cu un zbor de doar 80 minute de la Miami, Insulele Cayman sunt perfecte pentru o escapadă pe timp de iarnă într-un paradis al nisipului şi snorkelingului. Teritoriul îndepărtat are în componenţă trei insule în vestul Caraibelor: Grand Cayman (cea mai mare şi cea mai comercializată), Brac şi Cayman Mic, un teritoriu încă neexploatat.

Pe Grand Cayman poţi înota împreună cu ţestoase mici într-o lagună impresionantă şi te poţi plimba pe nisipul din corali.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata