De ce nu funcţionează chimioterapia?

Trei studii publicate recent au explicat de ce chimioterapia, un tratament convenţional pentru cancer, este de obicei un eşec total în ceea ce priveşte îndepărtarea definitivă a acestei boli, relatează Foodmatters.tv.

 Bazându-se pe numeroasele evaluări ale modului în care celulele canceroase se multiplică şi se răspândesc, oamenii de ştiinţă au confirmat faptul că tumorile canceroase îşi generează propriile celule stem, care contribuie la dezvoltarea unor tumori noi, după ce celulele anterioare au fost eliminate.

 

 • Ce demonstrează studiile

 În unul din studii, cercetătorul Luis Parada, de la Centrul Medical Southwestern din cadrul Universităţii Texas din Dallas, alături de colegii săi, a decis să analizeze modul în care noile tumori sunt capabile să se dezvolte, după ce celulele canceroase anterioare au fost eliminate cu ajutorul chimioterapiei.

Pentru a face acest lucru, Parada şi echipa sa au identificat şi au etichetat în mod genetic celulele canceroase din tumorile cerebrale ale şoarecilor, înainte ca aceştia să trateze tumorile prin intermediul unor şedinţe convenţionale de chimioterapie.

Ceea ce au descoperit aceştia a fost faptul că, deşi chimioterapia a avut iniţial succes în multe din cazurile analizate, eliminând şi oprind dezvoltarea şi răspândirea temporară a cancerului, în cele din urmă, tratamentul a eşuat în ceea ce priveşte împiedicarea formării de noi tumori.

Iar din câte se pare, de vină au fost celulele stem canceroase care au rezistat în organism mult timp după şedinţele de chimioterapie şi care au determinat dezvoltarea unor noi tumori, mai târziu în procesul de evoluţie a bolii.

Un al doilea studiu a avut rezultate similare folosindu-se tumori ale pielii, în timp ce o a treia analiză a confirmat ambele studii anterioare, prin intermediul unei cercetări asupra polipilor intestinali.

Pe scurt, este ca şi cum tumorile canceroase posedă o abilitate inerentă de a-şi produce propriile celule stem, care pot circula prin tot corpul şi se pot transforma în tumori. Iar tratamentele tradiţionale ale cancerului nu fac nimic pentru a încerca să oprească acest proces.

 

 • Experţii în cancer, care gândesc în perspectivă, sugerează abandonarea chimioterapiei, radiaţiilor şi a intervenţiilor chirurgicale

Cercetătorii de la Centrul de Cancer al Universităţii Michigan par să fie de acord cu aceste concluzii şi sugerează o abordare complet nouă în ceea ce priveşte tratarea cancerului.

Cercetătorii din domeniul cancerului progresiv cred că “acum este momentul să se facă altceva în ceea ce priveşte abordarea tratamentului bolii.”

“Terapiile tradiţionale, cum ar fi intervenţiile chirurgicale, chimioterapia şi radiaţiile NU distrug toate celulele specifice care determină dezvoltarea cancerului”, spun specialiştii de la Centrul pentru Cancer.

“În loc să încercăm să ucidem toate celulele dintr-o tumoare cu ajutorul chimioterapiei sau radiaţiei, ar fi mult mai eficient să se folosească tratamente care să acţioneze direct asupra aşa-numitelor celule stem canceroase. Dacă celulele stem ar fi eliminate, atunci cancerul nu s-ar mai putea dezvolta şi nici nu s-ar mai răspândi înspre alte zone ale corpului.”

De exemplu, terapiile alternative de tratare a cancerului, cum ar fi terapia Gerson (www.gerson.org) şi terapia cu antineoplastoni a doctorului Stanislaw Burzynski (www.burzynskiclinic.com), tratează deja cu succes diferite tipuri de cancer.

Însă, din cauza problemelor de cenzură medicală, aceste tratamente încă nu sunt acceptate la scară largă şi sunt considerate a fi chiar “frauduloase” de agenţiile de reglementare mondiale.

 

 • Principalele alimente care luptă împotriva cancerului

1. Morcovi

Morcovii sunt bogaţi în beta-caroten, un antioxidant foarte puternic care protejează organismul împotriva cancerului pulmonar, de stomac şi de prostată.

2. Varza şi broccoli  

Varza conţine indole-3-carbinol care luptă şi protejează împotriva cancerului. Broccoli conţin enzime de glucorafanină, care protejează organismul de dezvoltarea cancerului rectal şi a celui de colon.

3. Roşii

Roşiile sunt o sursă bogată de licopen, un antioxidant important care protejează organismul de diferite tipuri de celule canceroase. De asemenea, roşiile sunt pline de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar al organismului.

4. Usturoi

Usturoiul este o modalitate minunată de a da aromă mâncării tale, dar este şi un aliat extrem de puternic al stării bune de sănătate. Se ştie că usturoiul stimulează imunitatea, care protejează organismul de celulele canceroase. De asemenea, prazul şi ceapa fac parte din grupul de legume care ajută la diminuarea riscului de dezvoltare a cancerului de stomac, de colon şi de prostată.

5. Seminţe de in

Seminţele de in conţin antioxidanţi puternici numiţi ligani, care ajută la menţinerea sănătoasă a celulelor şi le protejează de celulele camceroase. De asemenea, seminţele de in mai conţin omega-3, care previne apariţia cancerului de colon.

6. Afine

Evaluate drept unele dintre alimentele cu cei mai mulţi antioxidanţi, afinele păstrează celulele organismului sănătoase şi pline de oxigen, protejând împotriva atacului din partea celulelor canceroase.

Loading...
loading...
Citește și
8 Comentarii
 1. Valentin Mogoi spune

  Este interesant,posibil si de viitor…Oricare dintre noi poate fo lovit de cancer,asta pentru ca,acesta nu alege,doar loveste,fara mila…

 2. Valentin Mogoi spune

  Este foarte intersant,asta pentru ca ,oricare dintre noi poate fi lovit de cancer…acesta nu alege,doar loveste,fara mila…cand stim cat mai multe lucruri,puem preveni situatii rele,putem avea o viata mai usoara mai sanatoasa si mai sigura…

 3. dr.Mihai Colbea spune

  Cancerul apare la cei care se identifica cu ceea ce cred ei ca sunt…apare in urma unor emotii traite puternic/profund.
  Se stie demult ca chemoterapia nu este decat un mare business al celor mai mari companii de medicamente;interesul lor nu este sa te vindeci nici sa descopere de unde vin bolile…din acest motiv cartile de medicina nu au fost actualizate in ultimii zeci de ani.
  In Sanatate nu ar trebui sa ramana decat urgentele si chirurgia…restul sunt inutile,sunt treburi de psihologie.
  Dr R.Hammer are mare dreptate,univ.de med.scot pe banda rulanta vanzatorii de chimicale iar in Romania majoritatea devin medici fara sa aiba aptitudini ci pt merite sociale,bani si acoperirea frustrarilor…putini sunt realmente interesati de meseria asta,mai mult de business sisa deabine la imagine,aici e marea prostie: snobismul romanesc !

 4. ALEXANDRU spune

  Adevarat!Adevarat!Adevarat!

 5. crestin spune

  Dacă vei muri în noaptea asta unde vei merge? Vei merge în rai sau în chinul veşnic al iadului? . Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. – spune Dumnezeu în Biblie -Ieremia 29:13. Căutaţi pe Dumnezeu, căci doar cine ÎL cunoaşte personal va fi mântuit. Dacă nu ştiţi cum să ÎL căutaţi citirea Bibliei vă va ajuta ( pe internet se găsesc o serie de siteuri unde se poate citi Biblia în limba română).

 6. Ioana spune

  Ne ajuta mai mult sa mergem la Biserica, unde se talcuiesc pildele. Biblia cuprinde fraze polisemantice greu de inteles de un om de rand.

 7. Gabitza spune

  Citostatice naturale cu efecte benefice si videcatoare pentru orice tip de cancer. Avantaje multiple. Pret rezonabil. Multa sanatate.

 8. Copaci Nicolae Ion spune

  Nu uitati va rog, ca de fapt cauza bolilor este una de natura comportamentala, de atitudine si de felul cum reactionam ( si nu actionam ) la tot ceea ce ni se petrece si la tot ceea ce se petrece in jurul nostru ( nu uitati si de cauzele subtile ale bolilor ). Va recomand cu placere sa ba imbogatiti si din cunoasterea Dr. Hamer, studiind Noua medicina germanica cu ale ei 5 legi biologice. Va veti bucura toti cei care sunteti deschisi si permisivi la NOU. Toate foarte bune sa va fie si sanatate deplina.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.