Avionul Solar Impulse a început traversarea Statelor Unite de la vest la est

0 8

Solar Impulse, avionul elveţian alimentat doar cu energie solară, a decolat vineri dimineaţă de la baza aeriană Moffett, în apropiere de San Francisco (California), începând prima etapă a lungii sale călătorii de traversare a Statelor Unite de pe o coastă pe cealaltă, relatează AFP.

 Aeronava revoluţionară, propulsată de patru motoare electrice alimentate cu energie solară, a decolat cu puţin după ora locală 06.00 (13.00 GMT), având drept destinaţie oraşul Phoenix (Arizona), unde va ajunge după un zbor de 19 ore.

În această primă etapă, avionul cu un singur loc va fi pilotat de Bertrand Piccard, unul dintre iniţiatorii proiectului, alături de Andre Borschberg, celălalt pilot şi cofondator.

Echipa Solar Impulse se pregăteşte pentru această nouă aventură americană din martie, în California, unde a efectuat mai multe zboruri test în regiunea San Francisco.

Traversarea de la vest la est a Statelor Unite, până la New York, se va efectua în cinci etape din raţiuni de securitate, au explicat cei doi aventurieri elveţieni, subliniind că aeronava ar putea face călătoria fără escală în principiu, însă nu poate avea decât un singur pilot la bord.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata