EUR
4,85 RON
(0%)
USD
4,34 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,56 RON
(0%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,68 RON
(0%)
CAD
3,10 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,68 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Medicamentele nu ne fac mai sănătoşi

Medicul american, Kirk Hamilton (specialist în nutriţie), povesteşte că un prieten de-al lui, în vârstă de 50 şi ceva de ani, încerca să obţină o nouă asigurare de sănătate pentru el şi soţia lui. În timp ce se afla la cumpărături, s-a întâlnit cu unul dintre reprezentanţii asigurărilor de sănătate care l-a întrebat câte medicamente ia zilnic.

Când acesta i-a răspuns reprezentantului că nici el şi nici soţia sa nu ia nici un medicament, acesta a rămas surprins. Tocmai de aceea, agentul de asigurări a repetat întrebarea deoarece, potrivit acestuia, sunt foarte rare cazurile în care persoanele în jur de 50 de ani, din Statele Unite, nu iau nici un medicament.

 

  • „Câteva vitamine pe zi, da, medicamente nu!”

Kirk Hamilton consideră că este de-a dreptul trist ceea ce se întâmplă şi că aşteptările noastre, ca şi societate, sunt total pe dos. El susţine că nu este împotriva medicamentelor atunci când sunt absolut necesare, dar scopul său este de a menţine oamenii cât mai departe de ele. Hamilton nu crede că o persoană în jur de 50 de ani ar trebui neapărat să ia medicamente. „Câteva vitamine pe zi, da, medicamente nu!”, spune el.

„Nu vreau să sune ipocrit ceea ce voi spune. Voi lua un Tylenol pentru o durere de cap sau un antibiotic pentru o reală infecţie, dar nu mă văd în postura de fi permanent sub un tratament medicamentos, niciodată! De asemenea, încerc să îmi trăiesc viaţa ca şi cum nu va trebui să iau niciodată medicamente. Aceasta este schimbarea pe care toţi ar trebui să o facem în mintea noastră. Dacă mergeţi la cabinetul unui medic cu speranţa să fiţi «reparaţi» cu ajutorul unor medicamente, vă înşelaţi. Ar trebui să mergeţi la un profesionist al sănătăţii doar pentru ca acesta să vă înveţe anumite lucruri, pentru a vă face o nouă asigurare şi, poate ocazional, pentru a obţine anumite medicamente de care aveţi nevoie pe moment”, declară doctorul Hamilton.

Tot el consideră că este ciudat, dar că se confruntă mereu în practica sa medicală cu această atitudine din partea pacienţilor: „Reparaţi-mă”. Dar indiferent că practicile medicale sunt tradiţionale sau alternative, toate au la bază această regulă: să nu vă aştepaţi ca medicamentele, suplimentele alimentare sau orice altă modalitate  medicală alternativă să fie un salt magic care să vă scape de toate problemele de sănătate. Cel mai bine este să faceţi mişcare în fiecare zi, să mâncaţi alimente sănătoase, să dormiţi mai mult, să relaţionaţi mai bine cu cei din jur şi vă veţi simţi mai bine.

 

  • Consumul de pastile cauzează decese în S.U.A

Suplimentele alimentare sunt, în mod evident, mult mai sigure decât produsele farmaceutice şi lucrează pentru o normalizare a biochimiei organismului. Dar ceea ce oamenii nu ştiu este că această cultură a consumului de pastile este prima din primele zece care cauzează decese în S.U.A. Anual, au fost constatate 100.000 de decese şi această cifră a fost înregistrată doar la pacienţii spitalizaţi. Cum pot fi minimizate aceste cifre? Folosiţi corect produsele farmaceutice, evident, doar când este absolut necesar, iar dacă nu este, daţi-le la o parte!

Iată un sfat dat de Hamilton: „Când mergeţi la cabinetul doctorului dumneavoastră şi vă sunt prescrise medicamentele, întrebaţi întotdeauna: «ce trebuie să fac sau să schimb pentru a scăpa de acest(e) medicament(e)?» Dacă nu întrebaţi acest lucru şi dacă nu încercaţi să aveţi această mentalitate, medicului dumneavoastră îi va fi mult mai simplu simplu doar să verifice dacă  vă luaţi corect medicamentele şi dacă nu au efecte secundare evidente”.

Citește și
2 Comentarii
  1. cernitu spune

    foarte tare acest articol, ar trebui sa fie dat si pe TV nu doar pe net. Sa caste ochii ipohondrii

  2. ileana spune

    pai da. ca e mai usor sa inghiti hapuri decat sa culegi musetel si menta de pa campuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata