EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Călărie: România organizează după 7 ani primul concurs de sărituri peste obstacole

România găzduieşte între 30 mai şi 2 iunie, după o pauză de 7 ani, primul concurs internaţional de sărituri peste obstacole ”FEI – Longines Grand Prix”, cu premii de 45.000 euro, sub egida Federaţiei Ecvestre Internaţionale, la sediul clubului Equestria din Tâncăbeşti.

Pe 28 mai, la Jockey Club (Str. Episcopiei, nr. 9), de la ora 11,00, are loc conferinţa de presă de prezentare a evenimentului, la care au fost invitaţi Alexandru Iavoroski, preşedintele juriului, fost preşedinte al Federaţiei Române Ecvestre şi secretar general al federaţiei turce; Gilbert Remy, şef de pistă la concurs, arbitru internaţional; Ilie Georgescu, preşedintele Comitetului Alergărilor de la Jockey Club, partener-sponsor al competiţiei; Ozana Moraru, preşedintele clubului Equestria.

Obiectivul competiţiei este înscrierea echitaţiei autohtone în circuitul ţărilor active la nivel competiţional european, apte să organizeze concursuri de nivel internaţional cu acumulare de puncte FEI – Longines, cuantificabile pentru ierarhia mondială a probelor de sărituri peste obstacole.

Concursul ”FEI – Longines Grand Prix ” are ca invitaţi sportivi din toate ţările Europei, până în acest moment confirmând călăreţi din Grecia, Turcia, Italia, Bulgaria, Austria, Germania, Ungaria şi România. Organizatorii estimează, la nivel de participare în concurs, un număr de 180-200 de cai de performanţă, dintre cei mai valoroşi şi recunoscuţi pentru nivelul internaţional de două stele din ţările participante.

Concursul se califică în categoria FEI profesionistă, ceea ce înseamnă că, din cele 18 probe de obstacole oferite competitorilor, vor fi atât probe pentru cai experimentaţi şi sportivi seniori, cu acumulare de puncte Longines pentru ierarhia mondială, cât şi probe pentru cai tineri şi foarte tineri, grupaţi pe vârste: 6 şi 7 ani, respectiv 4 şi 5 ani. Foarte importante sunt şi probele pentru juniori şi sportivi tineri, sub 21 de ani, cu acumulare de puncte pentru Campionatul European de Juniori şi Tineret din acest an. Două dintre probe, numite „Gold Tour”, se vor premia sub denumirea Cupa Equestria.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata