Ponta: Hidroelectrica revine săptămâna viitoare pe profit şi declanşăm procedura de listare pe bursă

0 5

Procedura de listare pe bursă pentru pachetul minoritar al Hidroelectrica va fi declanşată imediat după ieşirea companiei din insolvenţă, a declarat miercuri premierul Victor Ponta.

„Am, împreună cu domnul Niţă (Constantin – ministrul delegat pentru Energie), o veste bună: aseară, Comitetul creditorilor a aprobat planul de reorganizare a Hidroelectrica. Deci, probabil că săptămâna viitoare, Hidroelectrica, după un an de zile de lupte grele de tot, fără contracte cu băieţi deştepţi, fără pierderile la Videanu în buzunar, fără toate celelalte afaceri necurate, revine pe piaţă şi vreau imediat să declanşăm procedura de listare pentru pachetul minoritar. La fel, la Compania energetică Oltenia – pachetul minoritar şi la Romgaz”, a spus Victor Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

El şi-a exprimat dezideratul de a face „operaţiunea mai complexă”, să se obţină mai mulţi bani pentru dezvoltarea societăţii, susţinând că, astfel, „mesajul pentru zona de energie vine foarte foarte bine şi într-un context favorabil”.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în data de 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii şi cu pierderi de 350 milioane de lei după primul semestru al anului 2012. Termenul de ieşire din insolvenţă a companiei este de 26 iunie 2013.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata