Judecătorul Gabriel Adrian Năsui, de la Curtea de Apel Cluj, exclus din magistratură

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, 19 iunie, cu majoritate de voturi, excluderea din magistratură a judecătorului Gabriel Adrian Năsui, de la Curtea de Apel Cluj.

 Decizia poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„În şedinţa de miercuri, Secţia pentru judecători a CSM a admis, în parte, cu majoritate de voturi, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Gabriel Adrian Năsui, judecător în cadrul Curţii de Apel Cluj şi a aplicat sancţiunea disciplinară prevăzută de dispoziţiile art. 100 lit. (e) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, constând în excluderea din magistratură, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. (a) şi (m) din Legea 303/2004 (aflată în vigoare anterior modificării prevederilor menţionate prin Legea nr.24/2012) şi respectiv art. 99 lit (i) teza I din aceeaşi lege (în forma ulterioară intrării în vigoare a Legii nr. 24/2012)”, se arată într-un comunicat al CSM.

Citeste si:  MFP: Sunt şanse pentru un buget aprobat până pe 15 decembrie 2009

Abaterile disciplinare reţinute de Secţia pentru judecători în sarcina lui Gabriel Adrian Năsui sunt: încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii, nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor şi nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

100 Cititori

loading...

1 comment

  1. viseu de jos - pop

    D-zeu intotdeauna face dreptate , dreptatea facuta de D-zeu este diferita de cea a d-nilor judecatori . Faceti o vizita la primaria Viseu de Jos si o sa aflati cine este fratele judecatorului si tatal acestuia . O sa vedeti cate plangeri sunt depuse pe numele acestora de cetatenii carora le-au fost luate in picioare terenurile si din pacate nu au fost solutionate .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *