Glifosatul, erbicidul cancerigen găsit în corpul majorităţii europenilor

Descoperiri tulburătoare cu privire la glifosat – ingredientul activ din eribicidul Roundup folosit de compania Monsanto – sunt încă în curs de dezvoltare. Nu mai puţin de două astfel de descoperiri şocante au fost făcute publice în aceeaşi zi, scrie Dr. Mercola pe site-ul său.

Un test arată că oamenii din 18 ţări din Europa au acest glifosat în corpurile lor, în timp ce un alt studiu demonstrează cum că acest produs chimic are proprietăţi estrogenice şi conduce la proliferarea cancerului de sân.

 

 •  Oameni din întreaga Europă au fost testaţi pozitiv cu glifosat

 Un studiu realizat în anul 2011 a detectat glifosat de 60-100% în aerul respirat şi probele de ploaie, în SUA, iar anul trecut un alt studiu a arătat contaminarea mult răspândită de glifosat în apele subterane. Întrucât apele subterane sunt folosite ca sursă de apă potabilă, această contaminare prezintă un risc pentru animale, plante şi oameni, deopotrivă.

Primul test făcut vreodată pentru a detecta contaminarea cu ierbicid din corpul uman a fost comandat de Friends of the Earth Europa. Voluntari din 18 ţări diferite au dat probe de urină.

Din 182 de probe de urină testate, s-a contatat că o medie de 44% conţineau glifosat, cu toate că proporţia de contaminare variază de la ţară la ţară. Toţi voluntarii au fost locuitori din oraş care nu au avut de-a face cu glifosatul în mod direct, şi doar o singură persoană din mediul rural a fost supusă acestui test.

Macedonia şi Bulgaria au avut cel mai mic număr de teste pozitive (10%), în timp de 90% din probele efectuate în Malta au fost testate pozitiv. Un procent de 70% dintre voluntarii din Germania, Marea Britanie şi Polonia au avut ierbicid în corpurile lor.

Faptul că aproape jumătate dintre toţi oamenii sunt testaţi pozitiv cu glifosat (inclusiv ţările care nici măcar nu-l folosesc) este foarte îngrijorător în lumina recentelor descoperiri care arată că acest ierbicid frecvent utilizat poate fi printre cei mai importanţi factori în dezvoltarea bolilor moderne.

 

 •  Glifosatul este cancerigen

 Al doilea studiu se referă la caracterul cancerigen al acestui ierbicid atât de popular. Afirmaţiile companiei Monsanto cum că Roundup are o toxicitate „minimă” asupra animalelor şi a oamenilor, că este ecologic şi biodegradabil, s-au dovedit a fi false.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că glifosatul este un xenoestrogen care este similar cu estradiolul – estrogenul uman cel mai puternic – iar concentraţiile mari au avut efecte cancerigene.

Mai mult, având în vedere că 90% din soia cultivată în SUA este modificată genetic, cercetătorii au descoperit că genisteina fitoestrogenă, care se găseşte în mod natural în soia, a sporit efectele estrogenice atunci când a fost combinată cu glifosat.

 

 •  Glifosatul implicat în apariţia bolilor moderne

 Un alt raport revoluţionar, publicat la începutul acestei luni în revista Entropy, susţine că reziduurile de glifosat, găsite în produsele alimentare cel mai frecvent consumate în SUA, „sporesc efectele nocive ale altor reziduuri chimice şi a toxinelor din mediul înconjurător, perturbând funcţiile normale ale corpului şi inducând boala”.

Amintiţi-vă, bacteriile din organism sunt mai numeroase decât celulele dumneavoastră cu un raport de 10 la 1. Pentru fiecare celulă din corpul dumneavoastră, aveţi 10 microbi de diferite tipuri care răspund la prezenţa de glifosat din organism.

Acest lucru cauzează o perturbare extremă a funcţiei microbilor şi a ciclului de viaţă şi, mai rău de atât, glifosatul afectează preferenţial bacteriile benefice care permit agenţilor patogeni să crească. În acel moment, corpul tău se confruntă cu toxinele produse de agenţii patogeni. Odată ce inflamaţia apare, sunteţi pe cale de a face o boală cronică.

Dr. Seneff a sumarizat cele două probleme-cheie cauzate de glifosatul din dietă:

 • Deficienţe nutriţionale
 • Toxicitate sistemică

 Dr. Seneff crede că glifosatul este, probabil, cel mai important factor în dezvoltarea celor mai multe boli, care au devenit predominante în societăţile vestice, cum ar fi:

 • Autismul
 • Bolile gastro-intestinale, cum ar fi bolile inflamatorii intestinale, diareea cronică, colita
 •  Obezitatea
 •  Alergiile
 •  Bolile cardiovasculare
 •  Depresia
 •  Cancerul
 •  Infertilitatea
 • Boala Alzheimer
 • Boala lui Parkinson
 • Scleroza multiplă

 

 •  EPA creşte limitele admisibile de glifosat

 Anumite rapoarte independente sunt pe cale să confirme riscurile multivariate pe care glifosatul le aduce sănătăţii. În schimb, Agenţia de Protecţie a Mediului (EPA) îşi propune să ridice limitele de reziduuri permise de glifosat în culturile de alimente şi furaje. Noul nivel admisibil de glifosat va fi de 100 de părţi per milion (ppm).

Acest lucru este de neconceput, având în vedere că s-a constatat că glifosatul este cancerigen.

Traducere şi adaptare: Ecaterina Pop

Citește și
9 Comentarii
 1. zzzz... spune

  ai de copii nostrii si de vietile noastre !!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Radu spune

  Glifosatul acid sub formă de sare de izopropilamină nu este folosit doar de Monsanto în Roundup…Pe piaţa din România se găsesc şi:
  GLIFOTIM 360 SL, produs de Tellurium Chemical Co. (Timişoara) + Helm AG, Germania;
  CLINIC 360 SL, produs de Nufarm GmbH & Co KG, Linz, Austria;
  DOMINATOR SL, produs de Dow Agro Sciences, Indianapolis, Indiana, USA;
  GLIFOGIC TOTAL, produs de CIG (?);
  GLOPHOGAN 480 SL, produs de Makhetshim Agan Industries, Airport City, Israel;
  SANGLYPHO, produs de Sankyo Chemicals CO LTD, Tokyo, Japonia;
  TOUCHDOWN SYSTEM 4, produs de Syngenta AG, Basel, Elveţia.
  Ironic este faptul că pe toate ambalajele acestor produse stă scris:
  În contact cu solul, erbicidul este biodegradabil! Iar clasa de periculozitate este N – Periculos pentru mediu.

 3. Alina spune

  OK articolul, dar de Romania nu se spune nimic???? Sau ne trebuie si in acest caz un comunicat de presa edulcorat?!

 4. V Ioan spune

  Cine trebuie sa apere cetatenii? statele nu ?prin organismele lor de apecialitate.Nici nu le pasa,mai important pentru ei este incasarea taxelor nu sanatatea cetatenilor.
  America! sa fim seriosi,tot o golanie. .

 5. s Gabi spune

  Tocmai am achizitionat un flacon de GLIFOTIM si am dat un search pe net sa ma asigur de ce se spune despre acest produs. Surprinzator ingredientul activ in articolul de mai sus este cancerigen si cu implicatii extrem de grave asupra sanatatii si dezvoltarii mai ales a copiilor. Intentionam sa erbicidez o buruiana greu de stirpat despre care nu stiu prea multe. La noi i se zice iulishti (denumire zonala de provenienta maghiara) aceasta planta este extrem de rezistenta la taiere, sapare si orice actiune mecanica o inmulteste, se formeaza buturugi la nivelul solului daca se taie cu coasa si radacina ajunge la peste 2 m sub pamant.avanseaza cam cu 10-20cm pe an ci creste la 3-4 m avand o viteza de crestere de aprox 5 cm/zi. Unde creste acolo nu mai creste nimic deoarece face umbra totala sub lanul de tulpini si frunze. Daca stie cineva vreo metoda de a stirpa aceasta buruiana il rog sa scrie. Pe de alta parte Glifosatul consider ca este o arma secreta a puterilor lumii de a reduce drastic numarul populatiei si profitul adus companiilor farmaceutice din vanzarea de medicamente pacientilor cu cancer este evident.

 6. Doru spune

  @Gabi. Buruiana despre care vorbesti nu este cumva ,,pirul” ? In sudul tarii ne luptam cu aceasta buruiana care este extrem de rezistenta la seceta şi are o viteza de raspandire f.mare. Seamana la inceput cu o iarba banala, dar face lastari lungi care se intind si prind radacini. Este rezistent la glyphosat, am incercat eu si nu am facut nimic. Peste 10 zile a iesit iar din pămant.
  Romania este mai putin expusa la toxicitatea acestui ierbicid, pentru ca este scump si nu prea ne da mana sa-l cumparam, iar primariile in nici un caz nu dau banii pe ierbicidarea zonelor urbane cu alei sau trotuare invadate de buruieni !

 7. ionescu spune

  răspuns pentru = s Gabi,
  Fallopia Japonica = iluscka

  Este o plantă foarte agresivă în dezvoltare înmulţire.
  Se elimină cu ajutorul unui celofan (plastic) de culoare NEGRU, care se pune pe locul de unde a fost tăiată ilucka, adică peste rădăcina acesteia, peste celofan se pune pămănt la colţuri sau orice greutate care să-l ţină pe loc să nu îl ia vântul.

  Celofanul se lasă pe loc aproape un an de zile până se arde complet rădăcina de iluşka de la căldura ce o face celofanul negru sub el.

 8. dan spune

  chiar saptamana aceasta am erbicidat via cu 2 l de roundup. am cautat in mai multe magazine un erbicid eco-friendly dar aveau doar sistemice si mi-l tot laudau pe asta, majoritatea viticultorilor din vrancea il folosesc. in lipsa de solutii l-am folosit iar acum acum regret mult. exclus sa mai fac gestul asta inca o data

 9. vasile spune

  o lume fara Dumnezeu !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata