Vindecarea

Orice proces de vindecare este posibil doar cu DISCIPLINĂ şi ASUMAREA RESPONSABILITĂŢII. Doar când o persoană doreşte să se întoarcă la Sinele său original şi încetează să mai fie o ”copie” a cuiva sau a ceva, se poate produce VINDECAREA.

Când încetăm să mai fim ”biata mama”, sau ”bietul tata”, sau ”săracul de fratele meu” sau ”biata de vecina mea” etc etc – când nu ne mai identificăm cu slăbiciunile, greşelile şi dificultăţile celor din jurul nostru – când dorim să descoperim cine suntem cu adevărat, dincolo de ”dramele” (telenovelele) în care ne implicăm (suntem implicaţi) automat, fără să gândim sau evaluăm posibilităţile reale (energetice) pe care le avem – doar atunci reuşim să ”oprim” fluxul lumii din jurul nostru – care ne antrenează la vale precum un fluviu tumultos – şi să ne uităm spre noi înşine.

Tot acest proces necesită ENERGIE. Iar recăpătarea ENERGIEI, pierdută zilnic în interacţiunile obişnuite necesită DISCIPLINĂ.

Poate suna dificil pentru multă lume, poate aminti de forţajele copilăriei şi de impuneri. Dar SĂ TE VINDECI şi să REDEVII ÎNTREG necesită PUTERE (ENERGIE) şi DISCIPLINĂ pentru a te re-centra – a-ţi reface ritmul pierdut al vieţii.

Viaţa este o ca o melodie armonioasă şi ritmică, iar un corp sănătos vibrează armonios şi ritmic.
Boala este o dizarmonie perpetuată în corpul fizic – care separă organismul de Întregul din jur.
Refacerea legăturii cu Întregul necesită ENERGIE.

VINDECAREA înseamnă să-ţi schimbi gândurile, sentimentele şi acţiunile (pentru că cele vechi sunt cele care au produs boala). După VINDECARE – o persoană NU MAI ESTE ACEEAŞI cu cea care a început procesul. Vindecarea determină naşterea unui SINE NOU.

VINDECAREA este ca o poveste bună, cu o introducere, cu o desfăşurare dramatică şi cu un epilog (o concluzie). Pacientul petrece cea mai mare parte din timp în perioada ”dramatică” – prins între vechile obiceiuri şi încercând să le înlocuiască cu cele noi. Cele mai mari obstacole vor fi persoanele apropiate din jur – care nu doresc schimbarea pacientului, pentru că asta înseamnă inclusiv schimbarea lor (dacă vor continua relaţia cu pacientul).

Alte mari obstacole sunt propriile frici şi nesiguranţe interioare – rezultate din lipsa cunoaşterii. Aici este importantă legătura strânsă cu terapeutul care ghidează procesul. Finalul (epilogul) aparţine atât pacientului, cât şi terapeutului – constatând amândoi că nu mai au nevoie unul de celălalt. Că pacientul se descurcă foarte bine, pe cont propriu – cu noua identitate şi cu noua energie!

Totul în Natură şi inclusiv în corpul omenesc este ciclic şi ritmic, supus unor transformări continue şi reînoiri periodice. O poveste de ”vindecare” de succes este cea în care pacientul spune, la un moment dat terapeutului: ”mă descurc singur – înţeleg tot ce se întâmplă – sunt în stare să-mi aşez viaţa aşa cum doresc eu”. Nici un alt mesaj nu are un efect vindecător atât de dramatic asupra sistemului imunitar al persoanei.

VINDECAREA este mai mult un proces de ELIBERARE, de ELIMINARE a tot ceea ce ne împiedică să fim vindecaţi – mult mai mult decât un proces de ACŢIUNE/Activitate (VINDECAREA ESTE ”CURĂŢENIE” generală interioară!)

Multă lume mă întreabă: ”Ce să fac să-mi fie bine?”

Eu le răspund: ”Nu este important CE FACEŢI, ci CE SĂ NU MAI FACEŢI (din ceea ce vă face rău)”! Identificaţi ce vă face rău, ce vă ia din energie, ce vă ”îmbolnăveşte” – şi CURĂŢAŢI / ELIBERAŢI!

De câte ori vă întâlniţi cu prietenii – vă povestiţi unii altora ”ce aţi mai făcut”. UN EXERCIŢIU de vindecare util ar fi să vă povestiţi – ”ce nu aţi mai făcut” – ”ce aţi oprit din vechile obiceiuri, care vă făceau rău” – ”ce aţi controlat dintre toate acţiunile pe care nu le doriţi”. Încercaţi acest exerciţiu. Poate părea dificil la început.

Când vă întâlniţi cu cineva – povestiţi-i cum ”nu aţi mai bârfit”, cum ”nu v-aţi mai băgat nasul în treburile altora şi v-aţi văzut doar de propriile treburi”, ”cum nu i-aţi mai judecat pe alţii!, ”cum nu aţi deschis televizorul în această seară şi aţi stat de vorbă cu soţul şi copiii despre ce este bine şi ce nu este bine în viaţa noastră”, cum ”nu aţi mai mâncat seara târziu”, ”cum nu aţi mai mâncat astăzi ciocolată/prăjituri”, ”cum nu aţi mai pierdut timp la cumpărături şi aţi venit direct acasă şi aţi ”improvizat” masa din ce se găsea în cămară plină de toate” etc etc.

CURĂŢAŢI gândurile/emoţiile/obiceiurile ”dăunătoare”, CURĂŢAŢI rutinele care vă iau energie. ÎNCERCAŢI EXERCIŢIUL despre ”CUM NU AM MAI FĂCUT….acţiuni consumatoare de energie”.

–  Ne iau energie grijile – toate ”gândurile” direcţionate asupra acţiunilor viitoare (oricum, indiferent de planuri, lucrurile se întâmplă cum vor ele) sau asupra a ceea ce s-a întâmplat în trecut (rulăm iar în minte aceleaşi întâlniri şi vorbe)

–  Ne iau energie întâlnirile cu persoane care se plâng, se jeluiesc, vorbesc numai de rele şi rău

–  Ne iau energie întânirile cu persoane agresive, mânioase, furioase, răzbunătoare, geloase, invidioase

–  Ne iau energie locurile aglomerate, cu mulţi stimuli (pieţe, mall-uri, supermarket-uri)

–  Ne iau din energie prea multe ocupaţii în aceeaşi zi (o fiinţă umană poate face faţă doar la câteva ”acţiuni” pe zi, în mod eficient)

–  Ne iau din energie ocupaţii plictisitoare, de rutină, făcute în aceleaşi fel, în fiecare zi

–  Ne iau din energie consumul de alimente amestecate, preparate, pline de diferite substanţe

–  Ne iau din energie…..

Sunt multe circumstanţele şi persoanele care ne iau zilnic din energie – DACĂ LE PERMITEM.

Citește și
1 Comentariu
  1. Traian Potra spune

    Atat de adevarat, sa risipit multa energie si memorie dar conform informatiilor disponibile in prezent, ele se pot realimenta din gradina …si se poate merge inainte cu succes prin viziune, intelepciune,persistenta si perseverenta in special
    Nicidecum prin ignoranta
    Convins

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.