Situaţia exploatării miniere de la Roşia Montană se află în atenţia Avocatului Poporului

Avocatul Poporului susţine că în stadiul actual nu are mijloacele constituţionale şi legale pentru a declanşa un control al constituţionalităţii privind Legea minelor, dar că situaţia exploatării miniere din zona Roşia Montană se află în atenţia acestei instituţii, se arată într-un comunicat trimis AGERPRES, referitor la protestele de marţi de la sediul Avocatului Poporului.

„Situaţia exploatării miniere din zona Roşia Montană se află în atenţia Avocatului Poporului, urmând să întreprindă demersuri, în cazul în care se vor constata încălcări ale drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice, în limitele competenţei conferite de Legea fundamentală şi Legea privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Până în prezent, Avocatul Poporului a fost sesizat cu o singură petiţie, referitor la Roşia Montană, în data de 21 octombrie 2013”, se mai arată în comunicat.

Protestul a început la ora 9,30, la sediul din Capitală al Avocatului Poporului, manifestanţii dorind ca Legea minelor să nu fie adoptată de către Parlament în forma amendată.

Citeste si:  Value of rare metals of ores in Rosia Montana is higher than that of gold

Legea minelor nu a întrunit numărul necesar de voturi la Camera Deputaţilor pentru a fi adoptată.

Proiectul de lege a obţinut 160 „pentru”, 105 „împotrivă” şi 22 abţineri, neavând un număr suficient de voturi pentru adoptarea unei legi organice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

87 total views, 0 views today

loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *