Vaslui: 37 de persoane care au participat la protestele din Pungeşti, urmărite penal

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui au început urmărirea penală faţă de 37 de persoane care au participat, sâmbătă, 7 decembrie, la o acţiune de protest împotriva Chevron, în comuna vasluiană Pungeşti. Protestatarii sunt acuzaţi că au distrus gardul amplasat pe terenul concesionat de Chevron şi că ar fi agresat forţele de ordine prezente în zonă.

‘În data de 7 decembrie, învinuiţii au distrus gardul împrejmuitor al unui teren de pe raza comunei Pungeşti. Persoanele au agresat, totodată, lucrătorii Jandarmeriei, fiind astfel pusă în pericol siguranţa acestora şi a lucrătorilor firmelor care îşi desfăşoară activitatea în perimetrul respectiv’, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, Mihaela Mantu.

Un număr de 28 de protestatari sunt urmăriţi penal pentru distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri, iar nouă dintre aceştia vor fi cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Mai mulţi manifestanţi adunaţi în comuna vasluiană Pungeşti au rupt, sâmbătă, 7 decembrie, cordonul de jandarmi si au pătruns pe perimetrul Chevron acolo unde muncitorii angajaţi de firma americană lucrau pentru amplasarea unei sonde de explorare a gazelor de şist.

Citeste si:  Un licean din Râmnicu Vâlcea a câştigat o competiţie globală Intel cu o invenţie pentru orbi

Geamurile câtorva utilaje au fost sparte de protestatari. Autorităţile au luat decizia să suplimenteze echipajele de jandarmi în zonă.

Atât sătenii din Pungeşti cât şi protestatarii veniţi din mai multe colţuri ale ţării cer oprirea lucrărilor pentru amplasarea sondei de explorare a gazelor de şist.

Manifestanţii au scandat lozinci împotriva companiei petroliere, a Jandarmeriei, a Guvernului, dar şi a autorităţilor judeţene. În urma incidentelor, un protestatar a fost ridicat de jandarmi. La o zi după aceste proteste, autorităţile au anunţat că Pungeşti a fost declarată ‘zonă specială de siguranţă publică’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

133 Cititori

loading...
  • Share on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Inline