Paralimpice: Pistorius nu va putea participa la Jocurile de la Rio (2016), chiar dacă va fi eliberat anticipat

Atletul sud-african Oscar Pistorius, condamnat marți la cinci ani de închisoare după ce a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp, nu va putea participa la Jocurile Paralimpice din 2016, care vor avea loc la Rio de Janeiro (Brazilia), chiar dacă va fi eliberat anticipat, a precizat marți Comitetul Paralimpic Internațional (CPI).

„Oscar Pistorius nu va putea participa la nicio competiție timp de cinci ani, astfel pus pe toată durata pedepsei la care a fost condamnat, chiar dacă va fi eliberat anticipat”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al CPI, Craig Spence.

Campionul paralimpic sud-african a fost condamnat marți la cinci ani de închisoare fermă pentru că a ucis-o pe Reeva Steenkamp în 2013, fiind condus imediat la închisoare după încheierea ședinței, la capătul unui proces care a durat aproape opt luni.

La ieșirea din tribunal, unul dintre avocații săi a estimat că sportivul ar putea petrece doar 10 luni în spatele gratiilor înainte de a fi eliberat și plasat în arest la domiciliu.

Citeste si:  Paralimpice: Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de închisoare pentru uciderea prietenei sale

În vârstă de 27 ani, Oscar Pistorius a câștigat două medalii de aur la sprint, în trei participări la Jocurile Paralimpice și a obținut dreptul de a concura alături de sportivii valizi, la Jocurile Olimpice de la Londra în 2012. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

230 Cititori

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *