Oscar Pistorius, eliberat după un an de închisoare

Fostul campion paralimpic sud-african la atletism Oscar Pistorius a fost eliberat condiționat, luni seara, după ce a efectuat doar un an de închisoare din cei cinci la care fusese condamnat pentru uciderea prietenei sale, în data de 14 februarie 2013.

Pistorius (28 ani), pus în libertate cu o zi mai devreme față de cât anunțaseră autoritățile, va avea un regim de arest la domiciliu.

Imediat după ce a fost eliberat, Oscar s-a deplasat la domiciliul unchiului său Arnold Pistorius, la Pretoria, a anunțat Anneliese Burgess, purtătoarea de cuvânt a familiei, ”care s-a reunit în liniște”. Un comunicat de presă va fi difuzat în cursul zilei de marți.

”Conducerea închisorii din Pretoria a confirmat că Oscar Pistorius a fost pus sub supraveghere corecțională în această noapte”, a a indicat Manelisi Wolela, purtătorul de cuvânt al serviciilor penitenciare, într-un comunicat remis AFP.

Comisia de eliberări condiționate se pronunțase în favoarea eliberării lui Pistorius încă din data de 21 august, dar ministrul de Justiția a făcut apel.

Citeste si:  Judecătoria Sectorului 4 respinge eliberarea condiţionată a lui Sorin Ovidiu Vîntu

Oscar Pistorius nu va scăpa însă de justiție, deoarece parchetul a făcut apel împotriva condamnării sale pentru ”ucidere involuntară” și cere ca faptele să fie încadrate la ”crimă”.

Acest nou proces va debuta pe 3 noiembrie, la Curtea Supremă de Apel, care poate să modifice verdictul inițial și să-l condamne pe Pistorius la o pedeapsă mai grea sau să decidă retrimiterea procesului la prima instanță. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

560 Cititori

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *