Plenul comun a adoptat proiectul legii privind indemnizaţiile speciale pentru limita de vârstă a parlamentarilor

Plenul comun a adoptat proiectul legii privind indemnizaţiile speciale pentru limita de vârstă a parlamentarilor

Plenul Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, marți, 15 decembrie, cererea de reexaminare a președintelui pe proiectul legii privind pensiile parlamentarilor și au adoptat proiectul de lege cu amendamente cu 287 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și cinci abțineri.

Proiectul, care este o modificare la Statutul deputaților și senatorilor, prevede că parlamentarii care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizație pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeși pentru un nou mandat.

„Deputații și senatorii beneficiază de indemnizația pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare. Pentru mandate incomplete, indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un mandat parlamentar. Nu beneficiază de indemnizația pentru limită de vârstă deputații și senatorii care au fost condamnați definitiv pentru comiterea, în calitate de deputat sau senator, a unei infracțiuni de corupție prevăzută la art. 289 — 291 din legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare, precum și pentru infracțiunile prevăzute la art. 254 — 257 din legea nr.15/1968 privind Codul Penal al României, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 65 din 16 aprilie 1997, cu modificările și ulterioare”, mai prevede acest proiect de lege.

Citeste si:  Cel mai harnic RADAR din sistemul BIG BROTHER de pe DN1 Bucureşti-Sinaia: punctul care a produs AMENZI de 200.000 de euro în jumătate de an

Parlamentarii liberali nu au participat la votul pe acest proiect. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

63 total views, 0 views today

loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *