Grecia se aşteaptă la un record de 27 de milioane de turişti în acest an

Grecia se aşteaptă la un record de 27 de milioane de turişti în acest an

Grecia se aşteaptă la un nivel record de turişti în acest an – 27 milioane – depăşindu-l pe cel de anul trecut – 26,5 milioane – ceea ce va stimula creşterea economică, a afirmat Lefteris Kretsos, secretar general pentru Comunicaţii în Guvernul de la Atena, transmite AAP.

În ciuda continuării măsurilor de austeritate şi a fluxurilor de imigranţi, Grecia speră să înregistreze anul acesta mai mulţi vizitatori străini decât în 2015.

„27 de milioane este o ţintă majoră — este o piatră de hotar. Există estimări că numărul turiştilor străini ar putea fi chiar mai ridicat, undeva la 27,5 milioane”, le-a declarat jurnaliştilor Lefteris Kretsos, aflat la New York.

Acesta a adăugat că turiştii vor veni în Grecia pe fondul instabilităţii existente în alte state mediteraneene.

Grecia a demonstrat o performanţă impresionantă în majorarea veniturilor publice, a exporturilor şi în atragerea de fonduri europene, de la cel mai recent pachet de asistenţă financiară, semnat în iulie, a explicat Kretsos.

Citeste si:  Alertă cu virusul West Nile în centrul Greciei

Acesta a apreciat: ” Pentru prima dată din 2010, credem că am depăşit într-adevăr perioada cea mai dificilă şi ne îndreptăm spre o nouă eră de stabilitate politică şi economică”.

Grecia se bazează pe monumentele istorice şi plajele sale pentru relansarea economică. Sectorul turismului este principala sursă de venit a Greciei, fiind responsabil pentru 17% din PIB şi angajând 20% din populaţie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

521 Cititori

loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *