UE prelungeşte până în iunie 2017 măsurile de sprijin pentru sectorul fructelor şi legumelor

UE prelungeşte până în iunie 2017 măsurile de sprijin pentru sectorul fructelor şi legumelor

Comisia Europeană a prelungit, vineri, 10 iunie, până la finele lunii iunie 2017 măsurile de sprijin introduse pentru cultivatorii de fructe şi legume afectaţi de embargoul rusesc, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Această plasă de siguranţă a fost introdusă pentru prima dată în 2014, ca urmare a embargoului introdus de Moscova pentru importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei, şi a fost prelungită deja în urmă cu un an.

„Prelungirea măsurilor de sprijin pentru sectorul fructelor şi legumelor este o demonstraţie concretă a solidarităţii Comisiei Europene cu cultivatorii europeni de fructe şi legume care au fost afectaţi de embargoul rusesc. De la introducerea embargoului, Comisia a implementat o serie de măsuri de sprijinire a producătorilor din mai multe sectoare, recunoscând situaţia dificilă în care se află”, a declarat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan.

Măsurile de sprijin constau în principal în retrageri de produse de pe piaţă pentru distribuirea gratuită către o serie de organizaţii caritabile şi alte scopuri (precum hrana animalelor, compost sau distilare). Măsurile acoperă tomatele, morcovi, varza, conopida, brocoli, castraveţii, ciupercile, merele, perele, prunele, strugurii de masă, kiwi, portocalele, clementinele, mandarinele, lămâile, piersicile şi nectarinele, cireşele şi curmalele.

Citeste si:  Fonduri de peste 8,8 milioane de euro pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor din sectorul pomicol

De la introducerea embargolui rusesc, în luna august 2014, o cantitate totală de cantitate totală de 1,13 milioane tone de fructe şi legume a beneficiat de măsuri excepţionale de sprijin de la UE în valoare de 280 milioane de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

371 Cititori

loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *