102.387 de cereri, admise în prima etapă de înscriere la grădiniţă

102.387 de cereri, admise în prima etapă de înscriere la grădiniţă

Un număr de 102.387 de cereri (95,56%) din totalul celor 107.140 de depuse au fost admise în prima etapă a înscrierilor în învăţământul preşcolar, care s-a derulat între 23 mai şi 17 iunie.

Potrivit unui comunicat al MENCS, cele 4.753 de solicitări nesoluţionate vor putea fi redepuse în a doua etapă, programată între 27 iunie şi 29 iulie.

MENCS precizează că orarul înscrierilor este stabilit de conducerea unităţilor de învăţământ şi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acestora (dacă există) şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

„În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii generale de departajare (stabilite de Ministerul Educaţiei) şi criterii de departajare specifice (elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar, aprobate de Consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de Oficiul juridic al Inspectoratului Școlar Judeţean/ al municipiului Bucureşti)”, precizează sursa citată.

Citeste si:  România găzduieşte Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Totodată, cererile respinse fie ca urmare a opţiunilor insuficiente din fişa de înscriere, fie din cauza absenţei locurilor la unitatea de învăţământ dorită vor putea fi redepuse şi aprobate în etapele imediat următoare sau în etapa de ajustări (1 — 31 august). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

1,429 total views, 0 views today

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

loading...