De ce sa foloseti mirodeniile pentru toate preparatele tale?

De ce sa foloseti mirodeniile pentru toate preparatele tale?

Mirodeniile sunt ingredientele ce ar trebui sa faca parte din farfuria ta zilnic. De ce? Pentru ca au virtuti minunate atunci cand vine vorba despre sanatate. Care sunt deci atuurile mirodeniilor de care ar trebui sa incepi sa profiti numaidecat? De ce sa mizezi pe mirodenii atunci cand prepari toate felurile de mancare?

Mirodeniile vin cu un gust minunat pentru toate preparatele tale. Iata primul motiv logic pentru care ar trebui sa folosesti mirodeniile mai des atunci cand vine vorba despre prepararea felurilor de mancare. Mirodeniile precum curry, curcuma sau cimbru vin cu un plus de savoare si pot sublima ingredientele pe care le folosesti.

Mirodeniile te ajuta sa reduci nivelul de sare consumat. Mirodeniile sunt cele care te ajuta sa reduci consumul de sare. Un lucru foarte benefic mai ales atunci cand stim foarte bine ca toata lumea consuma mult mai multa sare decat nivelul recomandat zilnic. Iar pe termen lung, sarea are doar efecte nefaste asupra starii de sanatate in general.

Citeste si:  Dinu Patriciu ar fi la un pas mic(.ro) de vânzare

Poti inlocui deci sarea cu gomasio, un amestec de sare si de susan sau cu herbamare, un amestec de sare, de ierburi aromatice si de legume. Deci vei folosi mai putina sare dar te vei bucura de mai multe savori minunate. O combinatie deci mai mult decat castigatoare.

Mirodeniile iti incanta toate simuturile. Ierburile aromatice au cele mai diferite arome si ne trezesc toate simturile. Savorile sunt unele mai diferite ca celelalte si te transporta toate in cele mai diferite locuri de unde provin. Iti vor stimula in acelasi timp gustul si mirosul.

Mirodeniile pot stimula apetitul. Dar mirodeniile nu stimuleaza doar mirosul si gustul. Pot delecta ochii cu nuantele lor minunate. Mirodeniile sunt foarte benefice pentru sanatate. Mirodeniile sunt foarte bogate in nutrienti mai ales in vitamine antioxidate care ne ajuta sa luptam mai ales contra imbatranirii celulare.

Mirodeniile pot favoriza digestia. In fata emotiilor gustative provocate de mirodenii, salivam. Iar saliva este cea care contine sucuri gastrice care praticipa la digerarea a ceea ce consumam. Si asta de indata ce punem alimentele in gura. Un lucru pe care il uitam cel mai adesea…

Citeste si:  Iesenii au "verde" pentru plata impozitelor şi taxelor

 

Sursa foto: business24.ro

1,213 total views, 0 views today

loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *