Totul despre regimul californian

Originar din Statele Unite ale Americii, regimul californian mai este cunoscut sub numele de regimul Sonoma, o regiune din California. Acest regim este, in realitate, o varianta a dietei mediteraneene, reputata pentru favorizarea pierderii in greutate si prevenirea bolilor cardiovasculare. Regimul californian incurajeaza consumul de fucte si legume dar si a preparatelor gatite in casa.

Regimul californian se deruleaza in trei etape distincte. Prima etapa este cunoscuta sub numele de etapa de slabire propriu-zisa. Aceasta etapa se intinde de-a lungul a zece zile si este axata pe o alimentatie ce exclude tot ce contine o cantitate mare de zahar. O astfel de faza este menita sa detoxifice organismul. A doua etapa nu se va incheia decat in momentul in care ai ajuns la greutatea dorita, fixata la inceputul regimului. Pentru a reusi acest lucru trebuie sa iti imparti farfuria in proportii egale. Cat despre a treia etapa, aceasta are scopul de a stabiliza pierderea in greutate. Pentru asta, trebuie sa continui sa ai o alimentatie echilibrata.

Citeste si:  Sare bună, sare rea

Punctele forte ale regimului californian. Regimul californian ofera o alimentatie relativ completa. Adoptand aceasta formula, este mai usor sa ajungi la a doua etapa. In plus, riscurile de carente, specifice unui numar mare de diete sunt excluse. Trebuie sa iti proportionezi alimentele zi de zi pentru a nu cadea in excese. Acest regim nu exclude nici un aliment ceea ce permite varierea preparatelor consumate.

Punctele slabe ale regimului californian. Nu este tocmai un lucru natural sa stai 10 zile fara produse care nu contin zaharuri (prima etapa). Prin urmare, aceasta prima etapa ar putea fi mai greu de depasit deoarece aportul energetic este redus considerabil. Cu alte cuvinte, risti sa nu ajungi in a doua etapa a regimului.

Exemplul de meniu in cadrul regimului californian. Un meniu in cadrul regimului californian trebuie sa arate in felul urmator: la micul dejun 75% proteine si 25% cereale sau 50% lactate si 50% cereale. De exemplu, o omleta cu sunca si doua felii de paine prajita alaturi de o cana cu ceai. La pranz, trebuie sa ai 40% proteine si 60% legume. La cina se va consuma 30% proteine, 20% cereale si 50% legume.

Citeste si:  Bolnavii cronici trebuie să se protejeze în perioada de caniculă

Sursa foto: bodyx.ro

1,064 Cititori

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *