Ceaiul, aliatul nostru pe timp de iarna si nu numai

Sezonul rece vine de obicei cu lotul sau de afectiuni. Depresii sezoniere, raceala, gripa, tuse, oboseala, stres…pentru a scapa de toate aceste afectiuni ceaiul devine aliatul nostru de pret. Ce varietate sa alegem si cand sa il consumam?

Consumat datorita unui continut bogat de antioxidanti, ceaiul ne permite sa luptam impotriva stresului si ne intareste sistemul imunitar actionand totodata asupra oxidarii grasimilor.

Ne ajuta sa combatem oboseala. Oboseala cronica, moleseala, somnolenta…nu mai conteaza, ceaiul ne confera energia de care avem nevoie. Insa, pentru o actiune cu adevarat eficienta, nutritionistii ne sfatuiesc sa consumam ceai verde mate. Originar din America Latina, acest tip de ceai imbunatateste performantele cognitive. Adauga o lingura de miere, indispensabila pentru a combate oboseala pe timp de iarna si nu numai.

Ne ajuta sa combatem tusea si gripa. Sezonul rece vine cu gripa si tuse la pachet. Pentru a le preveni si a le vindeca, ceaiul matcha este ideal. Bogat in theaflavina, acesta din urma actioneaza asupra gripei si se poate consuma sub forma de gargara. Ceaiul sancha este recomandat in egala masura datorita proprietatilor anti-bacteriene. Reteta miracol? Ceai matcha cu putin ghimbir, datorita actiunii antivirale, cu putina lamaie, datorita actiunii antiseptice.

Citeste si:  Beneficiile apei de cocos in viata de zi cu zi

Ne ajuta sa ne revenim dupa excesele culinare. In general, in timpul sarbatorilor de iarna facem cele mai multe excese culinare. Stomacului nostru ii este greu sa digere toate alimentele consumate in aceasta perioada. De aceea, iti recomandam sa optezi pentru cel mai popular ceai din China, ceaiul Tuochat. Acesta faciliteaza digestia, detoxifica organismul si stimuleaza metabolismul hepatic. Contribuie, in egala masura la diminuarea absorbtiei grasimilor. Ceaiul Oolong, consumat dupa o masa copioasa, favorizeaza eliminarea grasimilor.

Ne ajuta sa dormim mai bine. Inainte de culcare putem consuma ceai rosu, extrem de apreciat in Africa de Sud. Acesta imbunatateste digestia, arde grasimile si ne ajuta sa adormim mai repede.

Specialistii ne recomanda sa consumam ceai dimineata pentru a fi in forma maxima de-a lungul intregii zile si dupa ora 16 pentru a evita moleseala. Consuma ceai cu cel putin o ora inainte de masa.

Sursa foto: enzimatic.ro

1,071 Cititori

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *