Nutella este delicioasa, dar nicidecum sanatoasa

Nutella este delicioasa, dar nicidecum sanatoasa

Cei mai multi dintre noi adora Nutella, crema de ciocolata si alune care te da pe spate la o simpla vedere. Obisnuim sa o intindem pe paine prajita, umplem clatitele cu ea sau facem cele mai delicioase prajituri cu crema. Insa, putini dintre noi banuiesc cat de periculoasa pentru sanatate este, de fapt, Nutella. Daca ai sti exact continutul ce reda incredibila crema de ciocolata, si pe tine te-ar pune pe ganduri vestea.

Dar iata care sunt ingredientele din care este obtinuta Nutella!

Poate ca ai mai auzit sau poate ai vazut ceva imagini pe internet. In aceasta pasta delicioasa de intins pe paine:

  • doar 8% este cacao si pudra de lapte
  • doar 14% sunt alunele

In rest, ce este mai rau pentru organism si nu doar pentru dieta, ci pentru sanatatea noastra generala este un continut de:

  • 23% ulei de palmier
  • 55% zahar

Asa este. Cand tu crezi ca cea mai mare parte a ingredientelor Nutella se bazeaza pe alune si cacao sau lapte, uite ca in mare totul este zahar si grasimi foarte rele pentru sanatate.

Citeste si:  Mediately, prima aplicație registru de medicamente din România, dedicată profesioniștilor din domeniul sănătății

Si faptul ca are mult zahar in continut stii foarte bine la ce poate duce, ca de altfel in cazul tuturor acestui gen de dulciuri.

Zaharul in exces poate provoca:

  • Tensiune arteriala
  • Diabet
  • Afectiuni ale inimii
  • Infarct
  • Accidente vasculare cerebrale

Dar aceste posibile pericole ascunse de Nutella palesc in fata riscului de aparitie a cancerului. Nu te mira! Cel mai periculos ingredient al acestei compozitii este uleiul de palmier.

Uite ce zic reprezentantii Nutella despre acest ingredient

Uleiul de palmier este folosit ca sa ofere produsului textura sa cremoasa, in aceeasi masura ca sa sporeasca aroma tuturor ingredientelor sale, datorita proprietatilor care ii permit sa aiba un miros si un gust neutru dupa procesul de rafinare. De asemenea, uleiul de palmier este cel mal ieftin ulei de pe piata si o schimbare a ingredientelor ar costa firma Ferrero intre 8-22 milioane de $ in plus pe an.”

Chiar declaratiile sincere ale companiei ne fac sa ne dam seama de pericolul care ne paste la raftul cu dulciuri. Avand in vedere aceste fapte, un raport al Autoritatii Europene de Siguranta a Alimentelor a devit viral dupa ce a declarat ca acest tip de ulei este mult mai cancerigen decat oricare altul. Prin urmare, vanzarile de Nutella au scazut cu peste 3% peste noapte.

Citeste si:  Consumul excesiv de alcool afecteaza mai mult creierul femeilor decat cel al barbatilor

Tu ce ai de gand sa faci in privinta asta?

Sursa: VBE.ro

17,259 total views, 0 views today

loading...

Citeste si:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *