anabi

ANABI organizează primele licitații publice pentru valorificarea bunurilor mobile indisponibilizate în proceduri judiciare penale

În prima jumătate a anului 2017, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a fost sesizată cu solicitări privind valorificarea următoarelor bunuri mobile: o aeronavă CESSNA, 237 de autoturisme, 4 autovehicule tip ATV, autoutilitară IVECO MAGIRUS (autotractor), cisternă semiremorcă, produse electronice și electrocasnice, articole de îmbrăcăminte, 24,17 m3 de material lemnos, 40 de containere cu role de tablă şi 43,13 tone minereu de mangan.

Toate aceste bunuri se află în procedurile legale de evaluare, urmând organizarea licitațiilor publice.

În conformitate cu prevederile art. 29 alin (1) din Legea 318/2015, din dispoziţia procurorului, a judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a instanţei de judecată, ANABI procedează la valorificarea de îndată a bunurilor mobile sechestrate, în cazurile prevăzute de art. 2521 din Codul de Procedură Penală. 

Principiile după care se desfăşoară activitatea Agenţiei sunt legalitatea, confidenţialitatea, integritatea, autonomia operaţională, celeritatea, eficienţa şi respectarea drepturilor şi intereselor legitime ale proprietarilor, ale titularilor altor drepturi asupra bunurilor şi ale terţilor (Art. 5. – Legea 318/2015)

1,013 Cititori

loading...
  • Share on Tumblr
Citeste si:  POR - Ghidul solicitantului 8.2.B - Unitati de primiri urgente - in consultare publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Inline