EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,28 RON
(-0.21%)
GBP
5,41 RON
(-0.05%)
CHF
4,56 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(+0.28%)
BYN
1,75 RON
(+0.2%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.24%)
JPY
0,04 RON
(-0.6%)
CZK
0,18 RON
(+0.02%)
INR
0,06 RON
(+0.03%)

Cifră de afaceri de peste 120 miliarde lei pentru „Quartz Matrix” Iaşi

  • Compania ieşeană produce echipamente destinate industriei, învăţămîntului şi comerţului
 
Înfiinţată în anul 1994, SC "Quartz Matrix" SRL Iaşi are ca obiect principal de activitate proiectarea şi consultanţa în realizarea sistemelor informatice, importul, producţia, furnizarea, instalarea şi service-ul echipamentelor de tehnică de calcul şi a produselor software. Compania ieşeană a încheiat anul 2003 cu o creştere de 35% a cifrei de afaceri (comparativ cu 2002), care a depăşit 120 miliarde de lei, evoluţie datorată în principal creşterii orientării spre soluţii complexe.
 
"Anul trecut, am consolidat prezenţa noastră pe piaţa IT, am definit obiectivele firmei şi am reuşit realizarea în proporţie de 90% a obiectivelor definite. Pentru acest an ne propunem să facem mai mult decît IT: toată lumea ştie că vindem calculatoare, însă «Quartz Matrix» înseamnă mai mult decît atît: Divizia de Cercetare-Dezvoltare are trei serii de produse finite, fabricate în totalitate de firma noastră, pe idei originale de produs, iar anul acesta trebuie să fie cel în care să fructificăm rezultatele muncii de cercetare şi integrare a acestor soluţii", ne-a declarat domnul Mihai Suchar, directorul ge-neral al "Quartz Matrix" Iaşi.
 
Activitatea de vînzări IT (care a produs în 2003 aproximativ 60% din venituri) se bazează pe un personal bine instruit, cu multiple certificări de la nume importante ale domeniului: IBM, "Microsoft", HP. Pe acest segment de piaţă, anul 2003 a însemnat o creştere de 15% a numărului de clienţi şi de 25% a veniturilor.
 
Piaţa persoanelor fizice şi a firmelor mici este abordată prin cele trei magazine ale firmei, ultimul fiind inaugurat anul trecut, investiţia ridicîndu-se la 250.000 dolari. "Cele trei magazine ale firmei ne permit să simţim pulsul pieţei, să vedem ce se cere, care e percepţia oamenilor despre diverse mărci de produse IT", a precizat domnul Suchar.
 
Echipamentele produse proprii ale "Quartz Matrix" se adresează industriei, învăţămîntului şi comerţului, prin cele trei serii de produse: "Automax", "ProLang" şi "Digitrafic".
 
Seria "Automax" cuprinde contoare, calculatoare de proces şi elemente de interfaţare destinate monitorizării şi controlului fluxurilor de producţie. Gama de produse "Prolang" este destinată laboratoarelor de studiu pentru limbi străine. Laboratoarele fonetice produse de "Quartz Matrix" acoperă toate necesităţile unui proces didactic modern, permiţînd profesorilor să creeze lecţii interactive, personalizate pentru grupuri de elevi în cadrul aceleiaşi clase.
 
Lecţiile pot fi me-morate pe calculator, existînd posibilitatea de a fi încărcate şi rulate ulterior ori de cîte ori doreşte profesorul. Aparatura este controlată de un program informatic creat de specialiştii departamentului de Cercetare – Dezvoltare din cadrul "Quartz Matrix".
 
"Digitrafic" cuprinde o serie de aparate de monitorizare a fluxurilor de persoane. Şi acest sistem este proiectat pentru integrarea cu calculatorul, programul "PersCont" permiţînd utilizarea datelor de trafic pentru monitorizarea audienţei unor evenimente, pentru urmărirea efectelor campaniilor promoţionale şi pentru optimizarea acti-vităţii comerciale.
 
"Misiunea «Quartz Matrix» este să dezvoltăm permanent servicii de înaltă calitate şi să oferim soluţii complete şi novatoare, bazate pe ultimele tehnologii, pentru ca toţi clienţii noştri să-şi atingă întotdeauna obiectivele. Pentru echipa «Quartz Matrix» această declaraţie nu e doar «un tablou frumos înrămat pe perete», este chiar ceea ce dorim să facem în fiecare zi şi în fiecare segment al activităţii noastre", a su-bliniat directorul Mihai Suchar.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata