"DigiTrafic magazin" determină traficul de persoane dintr-un centru comercial

 
"Digitrafic magazin" este un produs al companiei ieşene "Quartz Matrix" destinat numărării şi înre-gistrării traficului de persoane pentru magazine, centre comerciale, supermarket-uri. Aparatul lucrează bazat pe o barieră optică invizibilă, în infraroşu, cu lumină modulată.
 
Sistemul este compus din emiţător în infraroşu modulat, receptor contorizator, software de achiziţie date şi prelucrare pentru PC. Echipamentul poate fi instalat extrem de simplu şi de rapid, practic pentru orice tip de spaţiu co-mercial şi poate lucra cu intrarea şi ieşirea pe o singură poartă sau cu porţi de intrare şi de ieşire diferite.
 
Unitatea de contorizare este controlată de un microcalculator de mare performanţă. Dispune de circuite de prelucrare şi filtrare a semnalelor false, asigurînd o detecţie fiabilă a trecerii unei persoane prin zona barierei. Aparatul dispune de un ceas-calendar în timp real şi de o memorie nevolatilă pentru stocarea datelor periodic.
 
La întreruperea alimentării, se stochează starea curentă, iar la reapariţia acesteia se reia contorizarea fără pierderea datelor. Este prevăzut cu indicator de alini-ere şi bună funcţionare. Prezentarea informaţiilor (zi, oră, trafic, mod de lucru, istoricul ultimei saptămîni) se face fie local (afişaj cu cristale lichide cu iluminare proprie) fie pe PC.
 
Programul de calculator permite culegerea datelor pe interfaţa serială, automat la intervale programate de utilizator, arhivarea acestora într-o bază de date cu format standard MS Access (se poate încărca direct în aplicaţiile MS Office), prelucrarea şi afişarea lor grafică conform cu opţiunile utilizatorului. Regimurile de configurare sînt protejate prin parolă.
 
Analiza traficului de clienţi cu repartiţia lui în timp este un indicator esenţial pentru optimizarea performanţelor spaţiilor comerciale (vînzările unui magazin sînt egale cu numărul celor care intră în magazin înmulţit cu rata de cumpărare şi cu valoare medie a unei cumpărături). Din acest punct de vedere, avînd valoarea medie a traficului şi media cumpărăturilor, se poate corecta fiecare factor pentru a se îmbunătăţi rezultatul, adică încasările.
 
"DigiTrafic magazin" prezintă 7 AVANTAJE:
1. Măsurarea precisă şi obiectivă a efectelor şi eficienţei activi-tăţilor de marketing şi promovare.
2. Îmbunătăţirea profitabilităţii prin monitorizarea ratelor de trafic a clienţilor în relaţie cu noi produse şi de tehnici de vînzări.
3. Dimensionarea corectă a personalului pe perioade de timp pentru creşterea eficienţei utilizării forţei de muncă
4. Sincronizarea perioadelor de livrări şi aprovizionare cu perioade-le cu mai puţini clienţi.
5. Dimensionarea corectă a orarului de funcţionare pentru reducerea costurilor operaţionale.
6. Îmbunătăţirea organizării mărfii prin studiul fluxurilor de circulaţie a clienţilor în magazine.
7. Posibilitatea de a transmite prin e-mail (cu softul pentru PC DigiMail), la patru adrese progra-mabile, zilnic sau săptămînal, înregistrările "DigiTrafic" orare.
 
Programul pentru PC permite culegerea datelor la intervale spe-cificate de utilizator, arhivarea lor în format MS Access (pot fi direct încărcate de aplicaţiile din suita MS Office-Word, Excel), prelucrarea lor şi afişarea grafică conform cu preferinţele operatorului.
 
Asigură programarea echipamentului şi sincronizarea timpului cu unitatea PC (regim protejat de parolă). Informaţiile din baza de date pot fi preluate direct pe alte calculatoare, prin reţea, sau transmise prin e-mail.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.