EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

„Prodprosper” Piatra Neamţ se pregăteşte pentru intrarea în Uniunea Europeană

  • Compania nemţeană va construi o fabrică de preparate din carne, investiţia fiind de aproximativ 5 milioane euro
 
Înfiinţată în anul 1994 de către soţii Georgeta şi Emil Junghiu, "Prodprosper" Piatra Neamţ are ca obiect principal de activitate producţia de preparate din carne, iar ca activităţi auxiliare se numără alimentaţia publică, agroturismul şi comerţul. Secţia de preparate din carne a fost amenajată în 1997, avînd o capacitate de maxim 3 tone produse pe zi.
 
În prezent, s-a ajuns la o producţie de 12 tone pe zi, iar printre proiectele din următoarea perioadă se numără modernizarea capacităţilor de producţie prin construirea unei fabrici de preparate din carne, investiţie ce depăşeşte 200 miliarde lei.
 
Referindu-se la acest îndrăzneţ proiect, domnul Emil Junghiu, administratorul SC "Prodprosper" SRL Piatra Neamţ, a precizat: "Vrem să construim o fabrică nouă de preparate din carne, de capacitate mult mai mare, pentru a ne încadra şi în normele Uniunii Europene. Pe lîngă contribuţia noastră, vom apela şi la fondurile ce se derulează prin Programul SAPARD. Investiţia va costa circa 5 milioane de euro şi cred că o vom inaugura în 2005. Producţia se va tripla, productivitatea va creşte. Noi avem şi acum dotări de ultimă generaţie, dar problema este de mărire a capacităţii de producţie".
 
Pe lîngă intenţiile de modernizare şi mărire a capacităţii de producţie, compania nemţeană îşi propune să extindă aria de desfacere şi pe piaţa externă. "La export, dorim să promovăm produse cu specific românesc, care sînt apreciate pentru că au un gust deosebit faţă de produsele obişnuite. Produsele noastre sînt preparate după reţete proprii, secrete şi omologate. Avem licenţă de fabricaţie pentru ele, foarte variate, de la salamuri uscate şi semiuscate, specialităţi de porc naturale, crud-uscate sau specialităţi din carne de pui", a subliniat domnul Emil Junghiu.
 
Demn de menţionat este faptul că, şi în 2003, "Prodprosper" a investit în utilaje performate aproximativ un milion de euro, printre realizările anului trecut numărîndu-se şi deschiderea unor unităţi de alimentaţie publică. "Am deschis o unitate proprie, cu preparate la preţuri de producător şi semipreparate pentru acasă, pentru ca gospodinele să nu-şi mai piardă prea mult timp la bucătărie.
 
A fost ideea soţiei mele, care s-a gîndit la toate doamnele care nu au timp sau nu pot pregăti masa acasă. Am deschis un fast-food şi un restaurant cu specific românesc, cu dotări moderne, iar alături un magazin tot cu produse alimentare. Am ales să investim într-un fast-food pentru că are mare priză la tineri care preferă toate tipurile de produse specifice, cum ar fi hamburger, pizza, kebab şi altele", a mai afirmat domnul Emil Junghiu.
 
Prima baza privată pentru agrement din judeţul Neamţ
 
În 2002, societatea  "Prodprosper" şi-a făcut debutul în domeniul agrementului, prin darea în folosinţă a primei baze private pentru agrement şi practicarea sportului profesionist din Neamţ. Aceasta cuprinde cinci terenuri moderne de tenis (două pe zgură şi trei pe suprafaţă sintetică), terenul central fiind dotat cu tribune cu o capacitate de 450 de locuri, precum şi cu nocturnă "Philips" ce permite practicarea sportului alb şi după căderea întunericului.
 
Cei ce vin la baza "Prodprosper" pot apela la serviciile spălătoriei auto, se pot aproviziona de la complexul comercial de aici sau pot servi masa la fast-food. Serviciile puse la dispoziţie merg pînă la oferirea posibilităţi de cazare în minimotelul societăţii.
 
Toate acestea reprezintă doar începutul unui proiect, baza sportivă urmînd să capete o formă completă prin construcţia unei pisicine acoperite şi a unui centru pentru fitness. Baza de agrement este situată departe de tumultul oraşului, dar la o distanţă ce permite oricărui nemţean să ajungă rapid aici, distanţa faţă de ieşirea din Piatra Neamţ (spre Bacău) fiind de doar cîteva sute de metri.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata