„Fanna Veneto” Gherăeşti produce micro-unităţi de morărit

 
Înfiinţată în anul 1992, societatea "Fanna Veneto" Gherăeşti (judeţul Neamţ) a abordat un segment de piaţă aparent clasic, dar totuşi cu posibilităţi mari de dezvoltare, şi anume domeniul morăritului.
 
La ora actuală unitatea nemţeană produce mori de porumb de capacitate mică "Biruinţa" (cu măciniş de 450 kg/h  la 5,5 kW şi 650 kg/h la 7,5 kW), mori cu ciocănele "Tornado" pentru obţinerea de urluială pentru hrănirea animalelor, din ştiuleţi de porumb, boabe de cereale şi altele, cu capacităţi de 800-1.200 kg/h la 7,5 kW şi 1.200-2.000 kg/h la 11 kW, şi mori de grîu "Pannova" cu măciniş de 300-350 kg/h, în două variante constructive, din care prima, la 17 kW, cu un singur sort de făină, pentru panificaţie, adecvată pentru deservirea unei brutării, şi a doua (22 kW) cu două sorturi de făină pentru panificaţie şi patiserie, adecvată pentru servicii către populaţie.
 
Ambele variante au curăţătorie pentru boabele de grîu, cu tarar pentru pentru separarea de corpuri mari şi mici, decojitor "Eureka" şi aspiraţie a prafului şi a corpurilor uşoare.
 
Referindu-se la avantajele prezentate de morile fabricate la Gherăeşti, domnul Petrea Mihăluţe, directorul general al societăţii "Fanna Veneto", a precizat: "Asigurarea unei calităţi superioare a măcinişului a stat la baza concepţiei noilor tipuri de mori de porumb, astfel încît să se obţină mălai comparabil cu cel de import, la pungă.
 
Morile de porumb sînt fabricate sub licenţa a cinci brevete de invenţie, adoptarea noilor soluţii tehnice ale acestora făcînd posibilă obţinerea performanţelor deosebite ale morilor în exploatare.
 
Morile de porumb au un gabarit extrem de redus, care face ca acestea să poată fi amplasate în încăperi obişnuite, fără a necesita o clădire pe mai multe etaje. Exploatarea morii, datorită manevrării foarte simple, poate fi făcută şi de o persoană fără calificare în domeniu. Are un consum redus de energie şi putere instalată mică faţă de capacitatea de măcinare.
 
Calitatea superioară a măcinişului este asigurată de curăţirea iniţială a boabelor şi de o a doua curăţire cu desprăfuire prin aspiraţie din măciniş. În plus întreaga moară fiind la vedere, beneficiarul măcinişului este sigur că mălaiul obţinut este din porumbul său".
 
Morile de grîu "Pannova" au măcinişul la vedere, beneficiarul avînd siguranţa că primeşte făina produsă din grîul său, iar utilajul poate fi pornit şi pentru cantităţi foarte mici aduse la măcinat. Morile cu ciocănele "Tornado" asigură o rentabilitate sporită, acestea putînd fi dotate şi cu un malaxor de furaje, produs tot de "Fanna Veneto", rezultînd astfel un micro-FNC (Fabrică de nutreţuri combinate) care să satisfacă, pe plan local, cerinţele de furaje concentrate, favorizînd activitatea de creştere a animalelor.
 
Conform domnului Petrea Mihăluţe, "societatea nu vinde utilaje, ci afaceri pentru micul întreprinzător, constînd în micro-unităţi de morărit, compuse din mai multe utilaje la alegere, pentru a răspunde cerinţelor de măciniş simultan alte clienţilor: mălai, făină de grîu, urluială şi/sau furaje combinate".
 
Demn de menţionat este şi faptul că produsele "Fanna Veneto" sînt comercializate şi cu plata în rate, compania asigurînd şi punerea în funcţiune, service în perioada de garanţie şi post-garanţie, iar la cerere poate asigura şi transportul utilajului către beneficiar.
 
În afară de morile menţionate, unitatea nemţeană mai produce batoze de porumb, degerminator de porumb, malaxor de furaje, tocător pentru păioase (şişcă), maşini de pufuleţi, betoniere "Robusta", maşini de fabricat bolţari şi linii de vopsit în cîmp electrostatic.

Citește și
4 Comentarii
 1. vlaicu toader spune

  buna ziua !
  as dori mai multe detalii despre un micro fnc ( cea mai mica unitate disponibila),date tehnice si PRET
  multumesc anticipat!

 2. Banica Traian spune

  as dori sa stiu daca produceti DEGERMINATOR pentru porumb si la ce pret si ce date tehnice consum kw si cat produce kg/ h

 3. ovidiu spune

  utilajele sunt de nota 10 dar servisul lasa de dorit functoneaza doar cu spaga am fost ultima oara la ascutit valturile siau batut joc de ele a trebuit sa le schimb cu totul ca nu am mai avut ce face cu ele

 4. Tamas Adrian spune

  Buna ziua domnule Ovidiu,
  Va multumesc pentru constatarea sistemului gresit de la sectia rifluire. Dorim cu ajutorul dumneavoastra eventual anonim daca doriti, ca sa remediem aceastra probleme cu acest serviciu pentru a multumi clientii nostri cum putem mai bine. Va rog sa lasati niste date de contact pe adresa [email protected] pentru a putea lua legatura cu dumneavoastra si a afla mai multe despre aceasta problema si pentru a lua masuri la cei cei pretind spaga asta in cazul cand este adevarat si sunteti barbat sa-mi dati datele de contact sau sunteti platit pentru minciuni sau rea credinta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.