Management structurat în două divizii distincte la "Coseli" Iaşi

  • Compania ieşeană produce esenţe, arome, coloranţi şi aditivi alimentari, dar şi plăcuţe de frînă pentru autoturisme
Încercînd să redea gustul tradiţional românesc, societatea „Coseli” SA a reuşit de-a lungul timpului să se impună pe piaţa industriei alimentare româneşti, atît în faţa cumpărătorilor, cît şi în faţa partenerilor/concurenţilor.
Înfiinţată în 1992 ca afacere de familie, firma şi-a orientat producţia atît spre domeniul alimentar, cît şi spre cel industrial. Astfel, printre produsele societăţii se numără esenţe, arome, coloranţi şi aditivi alimentari pentru băuturi alcoolice şi răcoritoare, produse de panificaţie, patiserie, cofetărie şi zaharoase, dar şi plăcuţe de frînă pentru autoturisme, alături de segmenţi ferodou frînă din material ecologic pentru tramvaie, troleibuze, autobuze şi autocamioane.
„Misiunea noastră este de a oferi partenerilor şi clientilor firmei produse şi servicii de înaltă calitate printr-un management structurat în două divizii distincte, în care un rol deosebit îl au echipele de cercetători cu o înaltă ţinută profesională”, ne-a declarat doamna Anca Diaconiţa, director de marketing al SC „Coseli” SA Iaşi. Confirmarea calităţii produselor a venit prin creşterea cifrei de afaceri şi prin clasarea, timp de cinci ani consecutiv, pe primul loc în „Topul Firmelor”.
În anul 1996, compania ieşeană a înfiinţat propriul departament de cercetare şi analize fizico-chimice, avînd ca scop principal urmărirea şi menţinerea calităţii constante a produselor noastre, crearea de reţete de fabricaţie personalizate şi acordarea de asistenţă tehnică specializată clienţilor unităţii. Cerinţele pieţei şi nevoia de adaptare a produselor alimentare la exigenţele standardelor europene au impus dezvoltarea continuă a laboratorului de încercari fizico-chimice, denumit astăzi Laboratorul de analize pentru controlul securităţii şi calităţii alimentelor.
În anul 2003, laboratorului i s-a acordat certificatul de acreditare de către RENAR Bucureşti.
„Astfel, am devenit singurul laborator pentru industria alimentară acreditat, în conformitate cu cerinţele Standardului European SR EN ISO-17025/1999, din zona nord-estică a României, ceea ce înseamnă recunoaşterea competenţei personalului nostru, a validităţii tehnice a metodelor şi a aparaturii utilizate”, a subliniat doamna Diaconiţa.
În decursul anilor, firma a investit în cercetare, personalul laboratorului propriu descoperind şi lansînd pînă acum peste o sută de produse noi. Salonul de inventică desfăşurat anul acesta la Iaşi, în perioada 26-30 mai, a fost un bun prilej pentru reprezentanţii companiei „Coseli” să prezinte două invenţii folosite deja în propria activitate de producţie: o instalaţie de dozare volumetrică cu acţiune pneumatică, destinată ambalării lichidelor şi o maşină de dezidolat fir martor uzură, folosită pentru tăierea firului martor uzură la un nivel standard.
„Dacă vor exista solicitări din partea agenţilor economici, vom produce astfel de invenţii şi pentru exterior. Costul aproximativ al primei invenţii este de 20 milioane lei, iar al celei de-a doua invenţii este de circa 16 milioane de lei”, a precizat doamna Anca Diaconiţa. Activitatea societăţii ieşene „Coseli” a fost remarcată şi pe plan internaţional, o dovadă în acest sens fiind cele două medalii de aur obţinute în 2002 la Bruxelles pentru material composit destinat plăcuţelor de frînă şi pentru eterul de rom.
Şi pe viitor societatea îşi propune să urmeze aceleaşi direcţii, respectiv cea a dezvoltării unor relaţii de afaceri durabile şi reciproc avantajoase, precum şi cea a dialogului permanent şi deschis cu clienţii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.