Regiunea Nord-Est, o nouă destinaţie pentru investiţii

 
În perioada 30 septembrie – 1 octombrie, Vasluiul a găzduit cea de a doua ediţie a Forumului Regional de Investiţii Nord-Est România, eveniment al cărui principal obiectiv a fost acela de a promova Regiunea Nord-Est ca mediu favorabil pentru dezvoltarea afacerilor. 
 
Printre tematicile abordate în cadrul sesiunilor de lucru ale acestei manifestări s-au numărat: "Sprijinul acordat sectorului IMM pentru dezvoltarea şi creşterea competitivităţi"; "Agricultura românească şi dezvoltarea rurală durabilă";  "Politici de atragere a investiţiilor străine directe"; "Sprijinirea dezvoltării spiritului antreprenorial şi crearea de noi locuri de muncă pentru stoparea emigrării"; "Instrumente de stimulare a investiţiilor la nivel regional". "Forumul este o acţiune care se sprijină pe parteneriatul public privat, dar şi pe cel privat-privat.
 
Dacă vom conlucra bine, vom reuşi să generăm dezvoltare în Regiune, fiindcă dacă în urmă cu cîţiva ani ADR Nord-Est era un pic rămasă în urmă, în prezent accedem sume în procent de 26 % de la UE, comparativ cu media pe ţară care este de 13 %. Vor trebui depuse proiecte care să demonstreze că dezvoltarea în această zonă reprezintă o prioritate vitală", a precizat domnul Constantin Apostol, Director General al ADR Nord-Est.

 
Autorităţile municipiului Vaslui au primit cu solicitudine oaspeţii din judeţ, din ţară şi de peste hotare, printre aceştia numărîndu-se reprezentanţi ai Guvernului, Delegaţiei Comisiei Europene în România, mediului de afaceri şi organizaţiilor de sprijin a IMM, investitorilor străini şi organizaţiilor finanţatoare, ambasadelor străine în România şi mass-media.
 
În cadrul dezbaterilor Forumului desfăşurat sub deviza "Regiunea Nord-Est, o noua destinaţie pentru investiţii", au fost prezentate oportunităţile de investiţii şi principalele proiecte regionale, în scopul stimulării interesului investitorilor şi a instituţiilor finanţatoare pentru Regiune. "Regiunea Nord-Est  are foarte multe proiecte viabile, între care cele mai importante sînt cele referitoare la agricultură, exploatarea masei lemnoase, investiţii în turism.
 
În următorii ani, Vasluiul va intra pe ceea ce se numeşte în prezent Coridorul pan-european IX şi va contribui decisiv la colaborarea transfrontalieră între Republica Moldova şi Ucraina. În acest sens, vor putea fi accesate importante fonduri europene", a subliniat domnul Cristian David, senator de Vaslui şi ministru delegat pentru Controlul Implementării Programelor cu Finanţare Internaţională şi Urmărirea Aplicării Acquis-ului Comunitar.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.