EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Promisiunile chinezilor au ajuns şi la Iaşi

0
  • În urma unui tur complet al judeţelor Moldovei, un grup de afacerişti chinezi a poposit şi la Iaşi, pentru a promite investiţii serioase, spun ei, într-o fabrică de biciclete, în industria medicamentelor, dar şi la Aeroport
Expansiunea impresionantă a poporului chinez care a panicat deja ţările vestice va atinge în curând şi zona Iaşului. Aceasta întrucât mai mulţi patroni din cea mai populată ţară a lumii şi-au exprimat interesul de a investi în industria de medicamente, în cea alimentară, precum şi în agricultura ieşeană.
Noutatea că investitorii străini mult-aşteptaţi nu vor veni din vest, ci din estul îndepărtat a apărut vineri, 6 octombrie, în urma întâlnirii oficiale dintre preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Lucian Flaişer, şi Chen Haosu, preşedintele Asociaţiei de Prietenie a Poporului Chinez cu Străinătatea. Întrevederea, ce a adus aminte de vizitele oficiale din perioada comunistă, s-au încheiat cu promisiuni de eternă prietenie şi colaborare. Mai mult, printre zâmbete largi şi strângeri călduroase de mâini, cele două părţi au convenit asupra intensificării schimburilor economice dintre judeţul Iaşi şi regiunea Ji Lin din China, precum şi între municipiul Iaşi şi oraşul Xi An.

Partea chineză s-a arătat interesată în mod special de posibilitatea concesionării zonei cargo a Aeroportului ieşean şi de construirea unei fabrici de biciclete. „China este unul dintre cei mai importanţi parteneri economici ai judeţului Iaşi, autorităţile locale fiind interesate în intensificarea schimburilor comerciale, dar  şi culturale şi sociale dintre cele două ţări”, a declarat Lucian Flaişer, preşedintele CJ Iaşi.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei de Prietenie a Poporului Chinez cu Străinătatea (APPCS), Chen Haosu, a subliniat importanţa pe care ţara sa o dă relaţiilor economice cu România în general şi cu judeţul Iaşi în mod special. „Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007, Iaşul ar putea deveni un cap de pod pentru relaţiile Chinei cu Comunitatea Europeană”, a precizat Chen Haosu, preşedintele APPCS.
Din delegaţia condusă de preşedintele Asociaţiei de Prietenie a Poporului Chinez cu Străinătatea, care s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute în vizită în judeţul Iaşi, au mai făcut parte Yin Shenglun, director ge+neral al Departamentului pentru Europa şi Asia al APPCS, Dong Kaijian, director în cadrul Departamentului pentru Europa şi Asia al APPCS şi Zhu Yueqin, secretar general al Asociaţiei de Prietenie China – România.
loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.