SC „Cotnari” SA s-a lansat într-un turneu naţional de degustări de vinuri

 
Societatea vini-viticolă „Cotnari” SA a lansat, în premieră naţională, un program de degustări ale soiurilor de vin comercializate pe trei game de produs. În acest program este inclus un turneu care vizează peste 26 de oraşe din întreaga ţară.
 
Reprezentanţii societăţii vini-viticole ieşene şi-au propus ca prin intermediul acestui program de degustare să educe ospătarii în ceea ce priveşte asocierea vinului cu gastronomia. „Este prima acţiune de acest gen demarată de un producător de vinuri din ţară. Ne-am dorit ca, prin intermediul ospătarilor, să ne apropiem cât mai mult de ultima verigă a lanţului de distribuţie, clientul. Nu în ultimul rând, ne dorim perfecţionarea ospătarilor, astfel încât aceştia să ştie ce soiuri de vin să recomande clienţilor prin asociere gastronomică”, ne-a declarat Laurenţiu Anghel, director de marketing al SC Cotnari SA.

„Cotnari” SA preconizează o creştere cu 25% a cifrei de afaceri

Conducerea SC „Cotnari” SA estimează că producţia de vin din anul 2006 va fi mai bună calitativ decât cea de anul precedent, datorită condiţiilor meteorologice prielnice de peste vară.

 
Directorul de marketing al companiei „Cotnari” SA a declarat că, anul acesta, s-au recoltat 10 milioane de kilograme de struguri de pe cele 1.100 hectare cultivate cu viţă-de-vie. Spre deosebire de anul anterior, când a fost înregistrată aceeaşi producţie, recolta din acest an este mai bogată în zahăr, fapt care duce la o creştere a calităţii produsului final, vinul.

 
„Anul acesta, zahărul este în concentraţie de 220 grame la kilogramul de struguri de Grasă şi de aproximativ 180 de grame la kilogramul de Frâncuşă. Din punct de vedere calitativ, vinul va fi mai bun decât cel de anul trecut”, a explicat Laurenţiu Anghel. Reprezentanţii SC „Cotnari” SA anticipează că, la îmbunătăţirea calităţii soiurilor de vinuri, vor contribui şi noile tehnologii achiziţionate în această vară prin fonduri SAPARD.
 
Astfel, anul acesta, conducerea SC „Cotnari” SA preconizează o creştere cu 25% a cifrei de afaceri, în comparaţie cu anul trecut, când a fost înregistrată o cifră de afaceri de 650 miliarde ROL. Potrivit statisticilor din domeniu, societatea vini-viticolă ieşeană se situează pe locul doi în ţară, având o cotă de piaţă de 19%, pentru producţia înregistrată pe cele 1.100 de hectare de teren cultivat cu viţă-de-vie.
 
Pe locul întâi se situează societatea vini-viticolă Murfatlar, care deţine 30% din cota de piaţă, pe producţia recoltată de pe 2.800 hectare de teren cu viţă-de-vie.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.