Subvenţia medie pentru irigaţii în 2007 va fi de 390 RON/ha

0
 
Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale va acorda o subvenţie în valoare de 390 lei/hectar pentru acoperirea cheltuielilor necesare activităţii de irigaţii în sezonul anului 2007. Este vorba de un plafon maxim la hectar, unitar la nivel naţional, al subvenţiilor de la bugetul de stat. Actul care reglementează noul plafon este Ordinul Ministrului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale nr. 667 din 06.10.2006.
 
Comparativ cu anul 2006, pentru sezonul de irigaţii 2007, cuantumul estimat al acestui plafon este mai mare cu 30%. Contribuţiile pentru 2007 pe care trebuie să le plătească organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii au rămas aceleaşi ca pentru anul 2006, respectiv 20% din tariful anual de întreţinere şi 10% din tariful de livrare a apei de irigaţii.
 
Măsurile aprobate au în vedere faptul că o creştere rapidă a costurilor într-o perioadă de timp relativ scurtă (un an), nesusţinută de o majorare corespunzătoare a cuantumului plafonului maxim la hectar, conduce la creşterea exagerată a ponderii participării directe a beneficiarilor la acoperirea costului irigaţiei. Acest lucru poate influenţa negativ dezvoltarea şi consolidarea activităţii de irigaţii, chiar şi acolo unde se întâlnesc condiţii favorabile din punct de vedere al costurilor.
 
Subvenţiile pentru sezonul de irigaţii al anului 2007 se acordă numai organizaţiilor utilizatorilor de apă pentru irigaţii care au achitat contribuţia proprie la tarifele anuale până la data de 31 ianuarie 2007.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.