Contribuţiile de asigurări sociale se vor reduce cu două procente

 
Executivul a aprobat scăderea cotelor de contribuţii de asigurări sociale cu două puncte procentuale, prin proiectul de buget pentru 2007. „Reducerea a fost determinată de scăderea cu 0,25 puncte procentuale la contribuţiile la asigurări sociale de stat, 0,50 puncte procentuale la contribuţiile de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale, 0,25 puncte procentuale la contribuţiile de asigurări de şomaj şi cu un punct la contribuţiile de asigurări sociale de sănătate“, a explicat domnul Gheorghe Barbu, ministrul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei.
 
În ceea ce priveşte bugetul alocat pentru plata pensiilor, acesta a crescut cu 39.000 miliarde ROL, respectiv 1,12 miliarde euro, a arătat ministrul Gheorghe Barbu, precizând că pensia medie va fi anul viitor de 109 euro. Ministrul a subliniat că, la 31 decembrie 2006, creşterea reală a pensiilor, faţă de nivelul înregistrat la 31 decembrie 2005, va fi de 27,3%.
 
De asemenea, este pentru prima oară când va exista o creştere a pensiilor cu 12%, chiar de la începutul anului, a spus ministrul Barbu. El a explicat că majorările trimestriale ale pensiilor realizate până în 2004 nu acopereau creşterea inflaţiei. „Avem un angajament guvernamental să avem o creştere reală a pensiilor de 30% faţă de decembrie 2004, şi că acest lucru este în anul 2007 foarte aproape de a fi îndeplinit. Ne mai rămâne încă un an la dispoziţie, 2008, şi sunt convins că această cifră va fi depăşită”, a precizat ministrul Gheorghe Barbu.
 
Valoarea punctului de pensie va ajunge la 1 ianuarie 2007 la 396,2 (3.962.000 ROL), cu o creştere de 569.000 ROL. În aceste condiţii, vor primi pensii mai mari peste cinci milioane de pensionari din România, fie că sunt din sistemul public, fie că sunt din sistemul pensionarilor din domeniul agriculturii, a afirmat ministrul Muncii.
 
Domnul Gheorghe Barbu a arătat că bugetul alocat pentru măsurile active de susţinere a persoanelor care îşi caută un loc de muncă va creşte cu 21% faţă de 2006.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.