EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

"E.ON Moldova" îi sfidează pe ieşeni

0
  • SCRISOARE  DESCHISÃ către conducerea SC „E.ON Moldova” SA
Stimaţi domni,
Municipiul Iaşi se confruntă cu o situaţie fără precedent şi deloc îmbucurătoare în privinţa serviciilor de furnizare a energiei electrice aflate în administrarea „E.ON Moldova”.
Deşi am purtat discuţii cu conducerea companiei dumneavoastră şi am primit asigurări privind îmbunătăţirea acestor servicii, realitatea încă ne demonstrează contrariul. Şi, din păcate, avariile şi defecţiunile repetate, pe tronsoane largi din municipiu, afectează atât populaţia, cât şi activitatea instituţiilor publice şi a agenţilor economici din Iaşi.
Cu regret, constat şi dezaprob scăderea continuă a calităţii serviciilor de furnizare a energiei electrice, mai ales după privatizarea fostei societăţi „Electrica” şi preluarea acesteia de către „E.ON Moldova”. E suficient să faceţi o comparaţie între numărul de defecţiuni înainte şi după privatizare, când s-au înregistrat numeroase întreruperi neprogramate şi o reacţie foarte energică din partea cetăţenilor municipiului Iaşi şi a presei locale faţă de serviciul prestat.

Mi se pare cel puţin bizar ca, în chiar ziua în care aţi inaugurat propriul centru de relaţii publice în municipiul Iaşi, furnizarea energiei electrice să fie întreruptă simultan atât la sediul dumneavoastră, cât şi la Prefectură, la Consiliul Judeţean, la Primărie, la Poliţia Municipală şi la alte instituţii care gestionează importante baze de date. E un fapt grav care, în opinia mea, trebuie să vă dea serios de gândit şi vă obligă să faceţi o evaluare cât mai urgentă a situaţiei negative cu care vă confruntaţi în organizare şi exploatare.

Stimaţi domni,
Este inadmisibil ca, în condiţiile în care Primăria Municipiului Iaşi face investiţii de milioane de euro în modernizarea iluminatului public, furnizorul de energie electrică să compromită acest efort prin servicii de proastă calitate.

Este inadmisibil să compromiteţi efortul financiar, contribuţie a fiecărui ieşean, în direcţia siguranţei publice, lăsând în beznă zone întregi din municipiul Iaşi, situaţie care favorizează înmulţirea numărului de infracţiuni la adăpostul întunericului.

Cred că ar fi corect din partea dumneavoastră să vă asumaţi public responsabilitatea pentru (cel puţin) disconfortul pe care îl provocaţi utilizatorilor casnici şi economici, respectiv instituţiilor publice din Iaşi.
Îmi pare rău că sunt nevoit să adopt o astfel de atitudine, dar realitatea din teren, numeroasele reclamaţii ale cetăţenilor Iaşului mă obligă să iau o poziţie fermă şi voi face acest lucru ori de câte ori este nevoie.
Eu sper ca neregulile semnalate să fie cât mai rapid remediate, alimentarea cu energie electrică în municipiul Iaşi să intre în normalitate şi vă asigur de întreaga noastră disponibilitate pentru a dezvolta un parteneriat constructiv în folosul comunităţii locale.

Gheorghe NICHITA,
Primarul Municipiului Iaşi

Ca răspuns la această scrisoare deschisă, directorul general al „E.ON Moldova”, domnul Gunther Schubert, a adresat primăriei ieşene un răvaş prin care susţine, cu tupeu, că „această situaţie s-a datorat dezvoltării dinamice a municipiului Iaşi şi faptului că «E.ON Moldova» a început modernizarea reţelei electrice cu investiţii foarte puternice care necesită masive intervenţii în această reţea”.

Conducerea „E.ON Moldova” a specificat că „în această lună, jumătate din incidentele din municipiul Iaşi, inclusiv cele care au afectat centrul oraşului, au avut drept cauză ruperea cablurilor subterane de către echipe care executau lucrări de săpătură în apropierea traseelor liniilor electrice subterane”.
Conform răspunsului directorului Gunther Schubert, ieşenii nu ar trebui să se plângă deoarece „calculul statistic arată că, făcând abstracţie de cauzele externe, numărul de incidente din această lună este cu aproape 40% mai mic decât în luna octombrie 2005”.
loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.