„Grand Hotel Traian”a mai câştigat o stea

 
Lucrările de renovare şi modernizare ale Hotelului "Traian" s-au încheiat la finalul lunii trecute, inaugurarea oficială a "Grand Hotel Traian", noua denumire a obiectivului, consemnând şi adăugarea unei stele suplimentare faţă de cele trei pe care le avea hotelul.
 
Având ca acţionar majoritar SC "Turism Moldova" SA, societate care mai deţine hotelurile "Astoria" şi "Studis", "Grand Hotel Traian" a intrat într-un amplu proces de modernizare încă din anul 2003, într-o primă fază proiectul vizând camerele, instalaţiile şi dotarea cu mobilier. Estimat iniţial la 1,5 milioane de euro, efortul investiţional a depăşit valoarea de 4 milioane euro, ca urmare a problemelor descoperite pe măsura executării lucrărilor.
 
Domnul Dănuţ Prisecariu, proprietarul hotelului, a declarat că suma investită în lucrările de modernizare ar putea fi amortizată în următorii 13 ani în condiţiile unui grad de ocupare de 60%. Clasificat acum la patru stele, "Grand Hotel Traian" pune la dispoziţia turiştilor români şi străini 68 de camere confortabile şi elegante, centre de conferinţă cu o capacitate de la 8 la 550 de locuri, restaurant, cocktail, bar şi pub. Cele 68 de camere readuc amprenta şi grandoarea originilor franceze ale hotelului, păstrîndu-se aerul franţuzesc imprimat de cel care l-a proiectat, celebrul Gustave Eiffel, după cum s-a exprimat domnul Prisecariu.
 
Modernizarea hotelului a fost realizată după idei ale unor specialişti din Olanda şi au antrenat peste 90 de firme din diverse domenii.  Cele 68 de camere, dintre care un apartament regal şi unul prezidenţial, sunt decorate în tonuri luminoase şi sunt dotate cu mobilier în stil clasic, fiind folosite materiale de cea mai bună calitate: lemnul uşilor este din Peru, mocheta din Belgia, scaunele din Italia etc. Designul interior s-a axat pe stilul clasic, iar aspectul de epocă a fost evidenţiat prin folosirea unor obiecte de epocă.
 
Una dintre problemele hotelului o reprezintă parcarea, care oferă acum doar 15 locuri în parcarea subterană, din cauza lucrărilor de reamenajare pe care le derulează Primăria Iaşi în Piaţa Unirii. Din acest motiv, deşi îndeplineşte condiţiile pentru o clasificare de cinci stele, restaurantul "Grand Hotel Traian" nu poate beneficia de această recunoaştere, deoarece clientul nu poate încă să coboare din maşină direct la uşa de la intrare.
 
Problema se va rezolva odată cu finalizarea lucrărilor executate de Primărie, dar domnul Prisecariu insistă în continuare pe ideea amenajării, în parteneriat cu municipalitatea, a unei mari parcări subterane în zona centrală a oraşului, care să deservească toate unităţile hoteliere, dar şi cetăţenii din zonă.
Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.