„Conacul Domnesc” din Suceava a devenit hotel de trei stele

 
Comuna Şcheia din apropierea municipiului Suceava se mândreşte cu una dintre cele mai moderne unităţi de cazare, "Conacul Domnesc". Beneficiar al unei investiţii de 42 miliarde ROL, "Conacul Domnesc" a fost inaugurat de curând, oferind la ora actuală 84 de locuri de cazare în 40 de camere şi un apartament de lux, un restaurant de 150 de locuri, o sală pentru micul dejun de 200 de locuri şi, nu în ultimul rând, o cramă cu 150 de locuri. Turiştii amatori de pescuit îşi vor putea demonstra măiestria pe lacul hotelului.
 
Domnul Sorin Iacob, proprietarul hotelului "Conacul Domnesc", clasificat la trei stele, a precizat că acesta a fost construit pe fosta proprietate a familiei de boieri Aritonovici, o parte din construcţia actuală fiind chiar fostul conac boieresc. "Istoria familiei Aritonovici în România îşi are originile în jurul anilor 1400-1450, odată cu migrarea a numeroase familii de armeni în nordul, şi în special în nord-estul ţării noastre. În ceea ce priveşte prezenţa acestei familii de boieri în comuna Şcheia, trebuie spus că de numele lor se leagă numeroase realizări. Iar una dintre acestea este şi biserica din comuna Şcheia, care este ctitoria acestei familii boiereşti", a afirmat domnul Iacob.
 
Demn de menţionat este faptul că această atracţie turistică beneficiază de un manager britanic, domnul Paul Clark, care a afirmat despre unitatea pe care o conduce: "Suceava are nevoie de «Conacul Domnesc». Clienţii noştri vor găsi aici o oază de linişte. Hotelul are 40 de camere şi un apartament de lux. Fiecare cameră are baie, duş cu hidromasaj, mobilier modern şi Internet".
 
Proprietarul "Conacului Domnesc" şi-a propus noi investiţii, pentru anul 2007 fiind programată inaugurarea unei săli polivalente, care va fi printre cele mai mari din Bucovina şi va avea "în dotare" un modern centru de fitness, o piscină acoperită, două terenuri de tenis şi un teren de fotbal. "«Conacul Domnesc» doreşte, de asemenea, să fie cea mai bună locaţie pentru orice întâlnire de afaceri, seminarii, conferinţe sau întâlniri de protocol, fiind disponibilă o sală de conferinţe de 180 de locuri, şi alte 3 săli cu câte 20 de locuri", a mai declarat domnul Sorin Iacob.
 
Oaspeţii "Conacului Domnesc" se pot bucura şi de atracţiile oferite de cele 10 hectare ale parcului dendrologic, care – pe lângă arborii de esenţă comună, cum ar fi molizii, pinii, mestecenii, tuia, teii, stejarii sau laricii – include şi arbori rari. Unul dintre arborii de esenţă rară prezenţi pe domeniul "Conacului Domnesc" este Ginko Biloba, una dintre cele mai vechi specii din ţară.
 
Specialiştii de la Catedra de Dendrologie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Naturale din Iaşi au estimat că acest copac are o vechime de 350-400 de ani. Un alt arbore rar este şi Liriodendron Tulipifera, denumit popular şi "arborele lalea", care înfloreşte la începutul lunii iunie, iar floarea are formă de lalea.
 
Conform site-ului propriu, tariful pentru o cameră dublă la "Conacul Domnesc" se cifrează la 180 RON (mic dejun inclus), în timp ce un single "valorează" 130 RON.
Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.