„Tester-Casa Auto” a investit 4 milioane euro în Complexul „DaimlerChrysler” din Iaşi

 
La ieşirea din Iaşi, pe Şoseaua Păcurari nr.175-177, Grupul "Tester-Casa Auto" a inaugurat Complexul "DaimlerChrysler", eveniment onorat de prezenţa omului de afaceri Ion Ţiriac. Complexul ieşean este rezultatul unei colaborări de peste 5 ani între Ion Ţiriac şi Bogdan Piţigoi (preşedintele Grupului "Tester-Casa Auto" Iaşi), acest parteneriat evoluând de la 24 de vehicule vândute în 2001, la peste 300 în 2006, de la service pentru 200 de maşini în 2001, la service pentru mai mult de 2.500 în acest an.
 
Domnul Piţigoi susţine că succesul s-a datorat "asocierii cu un «Gigant» (Ion Ţiriac)", în timp ce fostul tenisman a afirmat că "Grupul «Tester – Casa Auto» face o treabă bună, iar Bogdan Piţigoi se bucură de toată susţinerea mea în proiectele pe care vrea să le pună în practică".
 
Investiţia inaugurată în această lună se ridică la 4 milioane euro şi este cel mai nou şi modern complex auto din afara Capitalei, care va deservi pentru vânzări şi service mărcile Mercedes-Benz, Smart, Chrysler, Jeep şi Dodge. Complexul are 3.300 mp, din care 1.000 mp de showroom – unde sunt expuse vehiculele Mercedes-Benz, Smart, Chrysler, Jeep şi Dodge -, 300 mp birouri şi săli de curs şi 2.000 mp de service autorizat pentru mărcile menţionate. Complexul este situat pe un teren cu o suprafaţă de 6.600 mp, cu deschidere la drumul european şi cu maximă vizibilitate.
 
În cadrul complexului "DaimlerChrysler" din Iaşi există 20 de posturi de lucru unde se pot efectua lucrări mecanice şi electrice pentru autoturisme, autoutilitare, camioane şi remorci, staţie ITP pentru autoturisme şi vehicule comerciale, şi 10 posturi dotate cu aparatură de ultimă generaţie pentru operaţiuni de tinichigerie-vopsitorie. După cum susţin reprezentanţii "Tester-Casa Auto", toţi tehnicienii care lucrează în cadrul complexului "Daimler Chrysler" din Iaşi au fost şcolarizaţi în România şi Germania, iar pentru lucrările pe care le execută folosesc scule şi dispozitive speciale agreate de producători.
 
Domnul Ion Ţiriac consideră că "piaţa auto din România se dezvoltă bine (organic), de jos în sus", una dintre cauze fiind aceea că "românul îşi vinde casa, nevasta, copii… ca să aibă o maşină bună". Ritmul de creştere al pieţei auto în următorii 5 ani a fost estimat de domnul Ion Ţiriac la 7-15%, demnă de remarcat fiind clasificarea în două categorii pe care a avansat-o omul de afaceri: "Mercedes şi alte automobile"!
 
Referindu-se la momentul 1 ianuarie 2007, domnul Ţiriac a apreciat ca pozitiv faptul că "nu va mai trebui inventată nici o lege", pentru că Uniunea Europeană ne va impune respectarea legislaţiei europene, iar în ceea ce priveşte piaţa auto omul de afaceri promovează "modelul spaniol", ţară în care, în 2005, s-au vândut maşini cât în Germania, Franţa şi Anglia la un loc.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.