EUR
4,84 RON
(+0.02%)
USD
4,39 RON
(+0.49%)
GBP
5,39 RON
(+0.26%)
CHF
4,53 RON
(+0.3%)
BGN
2,47 RON
(+0.38%)
BYN
1,82 RON
(+1.1%)
CAD
3,18 RON
(+0.25%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,91 RON
(-0.43%)
JPY
0,04 RON
(+0.47%)
CZK
0,18 RON
(-0.75%)
INR
0,06 RON
(+0.42%)

Adăscăliţei s-a „cuplat” cu soţul Mihaelei Rădulescu

 
Una dintre ultimele afaceri încheiate de viceprimarul Iaşului, Constantin Adăscăliţei, a fost cedarea a 50% din părţile sociale ale firmei sale, SC "RLC Trident" SRL Iaşi, lui Emilian (Elan) Schwartzenberg, soţul prezentatoarei TV Mihaela Rădulescu. Scopul declarat este ridicarea unui imobil de birouri parter plus 10 etaje la intersecţia străzilor Gându cu Arcu. După cum a afirmat edilul Iaşului, investiţia se va ridica la circa 5 milioane de euro, bani ce vor fi obţinuţi dintr-un credit bancar cu garanţie pusă chiar pe imobilul ce urmează a fi construit.
 
"Îl cunosc pe domnul Emilian Schwartzenberg de mult timp şi, pentru că are foarte multă experienţă în astfel de afaceri (a mai construit clădiri de birouri în Bucureşti, Sibiu, Constanţa), ne-am gândit să ne asociem. Intenţia acţionariatului este de a înălţa cel mai luxos şi reprezentativ building pentru birouri din Iaşi. Se vrea a fi un imobil de categoria A, în clasamentul clădirilor de acest tip, cu cel mai înalt indice de confort şi calitate a materialelor şi finisajelor. În mod logic, adresabilitatea se va îndrepta către companiile importante care vor dori să închirieze un spaţiu în centrul oraşului", ne-a spus viceprimarul Constantin Adăscăliţei.
 
Acesta a afirmat că firma deţine deja un Plan urbanistic de detaliu (PUD) aporbat de către Consiliul Local Iaşi, un studiu geotehnic şi un studiu de circulaţie.
 
"De asemenea, avem şi un studiu de impact al imobilului în raport cu celelalte clădiri din zonă, cum ar fi Colegiul Naţional sau blocul «Tarom». S-au făcut măsurători pentru amplasarea clădirii în aşa fel încât să nu obtureze imaginea turnului Bisericii Banu sau alte clădiri din zonă", a mai afirmat Adăscăliţei.
 
Pentru a se ajunge la cei 1.100 metri pătraţi necesari pentru realizarea Centrului Comercial "Arcu", un turn de birouri cu 11 niveluri aprobat prin PUD, firma a cumpărat două imobile vechi cu scopul de a valorifica terenul de sub ele. Terenul a fost rotunjit cu 96 metri pătraţi obţinuţi prin concesiune de la CL Iaşi, în imediata apropiere.
 
Primul pas către obţinerea terenului a fost dărâmarea clădirii existente pe strada Arcu nr.11, acţiune pentru care a fost necesar avizul Ministerului Culturii, prin care imobilul, cu valoare de patrimoniu, a fost declasat din cauza gradului avansat de deteriorare şi a riscului de prăbuşire.
 
"Expertizele şi documentaţiile de la Ministerul Culturii au durat extrem de mult. Acum ne aflăm la faza a doua de obţinere a autorizaţiilor pentru demolarea celei de a doua clădiri, de pe strada Gându nr. 2, care nu este clădire de patrimoniu. În acest timp, echipa de specialişti care va realiza proiectul tehnic de execuţie şi proiectul de arhitectură, condusă de domnul arhitect Daniel Vişan, se documentează vizitând mai multe clădiri de birouri din Europa şi din Bucureşti pentru a se pune la punct cu tot ce este mai nou în domeniu. Deocamdată, putem spune doar că imobilul va avea o suprafaţă totală de 7.000 de metri pătraţi, iar finisajele şi dotările se vor ridica la 500-600 euro pe metrul pătrat", ne-a mai declarat edilul ieşean.
 
Viceprimarul Iaşului susţine că cererea de spaţii moderne de business este din ce în ce mai mare, iar afacerea este de viitor în Iaşi.
 
“Studiile de piaţă arată că este cerere foarte mare pentru această clasă de imobile. În prezent, din lipsă de spaţii amenajate, piaţa este destul de oscilantă, preţurile la închiriere variind între 10 şi 30 de euro pe metrul pătrat. Pe de altă parte, în prezent, în Iaşi există mai multe clădiri de birouri în construcţie sau pe punctul de a se demara lucrările.
 
Aceasta înseamnă că se construieşte deja o concurenţă ce va duce la aşezarea preţurilor undeva în jurul la 12-14 euro pe metrul pătrat", a apreciat Constantin Adăscăliţei.
 
"RLC TRIDENT" SRL are capital social de numai 220 RON
 
SC "RLC Trident" SRL Iaşi a fost înfiinţată în anul 1992, iar la ora actuală are un capital social de numai 220 RON, împărţit "frăţeşte" între Constantin Adăscăliţei (născut la 18.09.1967) şi Emilian Schwartzenberg (cetăţean român cu domiciliul în Israel, născut la data de 25 aprilie 1967 în municipiul Iaşi), în timp ce funcţia de administrator este deţinută de Mariana Adăscăliţei (născută la 27.10.1966).
 
În 2005, cu numai un angajat, firma a realizat o cifră de afaceri de 2,37 miliarde ROL şi un profit net de 1,3 miliarde ROL, după ce în 2004 a raportat un profit net de 211,75 milioane ROL, la o cifră de afaceri de 3,74 miliarde ROL. În 2004 a figurat cu 2 angajaţi şi cu "restaurante" ca obiect principal de activitate.
 
Conform declaraţiei de avere, depusă pe 12 ianuarie 2007, Constantin Adăscăliţei a încasat în 2005 suma de 50.000 RON de la Primăria Iaşi şi 117.770 RON drept dividende de la "RLC Trident", în timp ce o altă firmă la care este asociat, "Olimpic 2000" i-a adus dividende de 91.224 RON. În această firmă, Adăscăliţei este asociat cu Bogdan Cihodaru.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata