Modificări cu privire la stabilirea perioadei de depunere a decontului de TVA

 
Persoanele impozabile care, în anul fiscal 2006, au avut obligaţii declarative lunare la TVA, dar au realizat în cursul anului trecut o cifră de afaceri din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere până la 100.000 euro inclusiv, vor avea obligaţia de a depune doar o dată pe trimestru declaraţia de menţiuni, în vederea înregistrării în vectorul fiscal pentru anul 2007.
 
Motivaţia legiuitorului a fost de a mai reduce din birocraţie şi de a scuti atât organele fiscale, cât şi agenţii economici de o muncă inutilă, desfăşurată lunar, în schimbul unei valori prea mici a contribuţiei la buget. De asemenea, persoanele impozabile care în anul fiscal 2006 au avut obligaţii declarative trimestriale la TVA, dar au realizat în cursul anului trecut o cifră de afaceri, din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere, de peste 100.000 euro, au obligaţia de a depune, în fiecare lună, declaraţia de menţiuni, în vederea înregistrării în vectorul fiscal pentru anul 2007.
 
Documentele necesare declarării sunt:
– declaraţia de înregistrare fiscală (cod formular 010);
– declaraţia de menţiuni pentru persoanele juridice, asociaţii familiale şi asocieri fără personalitate juridică;
– declaraţia de înregistrare fiscală (cod formular 070) – declaraţia de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară în mod independent activităţi economice sau exercită profesii libere;
– declaraţia de înregistrare fiscală (cod formular 040);
– declaraţie de menţiuni pentru instituţii publice.
 
Aceste formulare sunt puse la dispoziţie, gratuit, de organele fiscale sau pot fi descărcate de pe site-ul DGFPJ Iaşi, la adresa www.finanteiasi.ro. Documentaţia se depune la organul fiscal pe a cărui rază teritorială îşi au domiciliul fiscal contribuabilii în cauză.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.