Asociaţiile de producători agricoli, sprijinite să se afilieze la organizaţiile profesionale europene

 
Ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), Dan Motreanu, a aprobat iniţierea unei Hotărâri de Guvern prin care să se a-corde sprijin financiar asociaţiilor de producători agricoli în vederea afilierii acestora la organizaţiilor profesionale constituite la nivelul Uniunii Europene.
 
"Până la această dată ţara noastră nu are nici o asociaţie afiliată la organizaţiile profesionale europene. Mai mult, este evident că, deocamdată, asociaţiile din România nu au puterea financiară să susţină pe cont propriu costurile de afiliere la organizaţiile UE. Din acest motiv am decis să acordăm acest sprijin", a menţionat ministrul Dan Motreanu.
 
Reprezentantul Guvernului a subliniat faptul că procesul de afiliere al asociaţiilor de producători din România la organizaţiile profesionale europene este unul deosebit de important deoarece structurile de lucru ale acestor organizaţii europene au un cuvânt greu de spus în abordarea şi elaborarea politicilor agricole de la nivelul UE.
 
Proiectul de Hotărâre de Guvern are la bază Ordonanţa de Urgenţă nr. 123/2006, pentru aprobarea acordării sprijinului financiar producătorilor agricoli din sectorul vegetal, zootehnic, al îmbunătăţirilor funciare şi al organizării şi sistematizării teritoriului.
 
Potrivit acestei ordonanţe sprijinul financiar pentru astfel de activităţi trebuie aprobat anual prin Hotărâre de Guvern.
 
Decizia ministrului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale survine în urma demersurilor de afiliere ale asociaţiilor de producători agricoli din România la Comitetul Organizatiilor Profesionale din Agricultura Uniunii Europene şi la Comitetul General al Cooperativelor Agricole din Uniunea Europeana (COPA-COGECA), dar şi la alte organizaţii profesionale europene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.