„Diana Forest”, „Milea Impex” şi „Lugano Confezione” au intrat în „terapie intensivă”

 
Având ca obiect principal de activitate "tăierea şi rindeluirea lemnului; impregnarea lemnului", SC "Diana Forest" SA este una  dintre societăţile băcăuane care a înregistrat rezultate negative "spectaculoase" în anii 2002-2005, în aceşti patru ani pierderile depăşind 210 milioane RON! Aceste "performanţe" pot fi considerate dubioase dacă ţinem cont de faptul că numărul de salariaţi nu a suferit diminuări importante, iar acţionarul majoritar este o firmă străină.
 
În mai puţin de o lună, "Diana Forest" va închide filiala de la Oneşti, unde lucrează 128 de angajaţi, iar "asigurarea" că nici măcar în viitorul îndepărtat nu se întrevede şansa redeschiderii unităţii este un semnal clar că, de fapt, se prefigurează o afacere imobiliară importantă.
 
Unitatea din Oneşti este considerată a fi cea mai veche fabrică din acest oraş, fiind pusă în funcţiune în anul 1947. Persoanele concediate vor primi două sau trei salarii compensatorii, în funcţie de vechime, iar liderul sindical Florin Forcos consideră că "hotărârea pentru oprire a fost luată încă din toamna anului trecut, dar acţionarii spanioli de la firma «Fadesa» nu ne-au spus nimic. Acest fapt îi face pe muncitori să creadă că, în toată perioada de când fabrica a fost a acţionarilor spanioli (din 1998), nu s-a vrut să se facă nimic, ei au urmărit doar închiderea unităţii".
 
O altă unitate care va opera concedieri, conform documentaţiei depuse la ITM Bacău, este "Milea Impex" Dărmăneşti, societate grav afectată de un incendiu, în 2005. În acel an, cifra de afaceri a scăzut la 8,495 milioane RON, de la 12,966 milioane RON (în 2004), în timp ce personalul a fost redus cu 30%. Pentru viitorul apropiat, "Milea Impex", unitate al cărei obiect principal de activitate constă în "fabricarea de elemente de dulgherie şi tâmplărie pentru construcţii", intenţionează să disponibilizeze 40 de angajaţi.
 
Şi sectorul confecţiilor înregistrează la Bacău un caz de "forţă majoră", SC "Lugano Confezioni" SRL anunţând concedierea tuturor celor 295 de angajaţi, o parte dintre aceştia având, totuşi, şanse de a fi preluaţi de către o altă firmă băcăuană care activează în acelaşi domeniu.
 
"Lugano Confezioni" a încheiat anul 2005 cu pierderi de peste un milion RON, la o cifră de afaceri de 4,8 milioane RON, după ce în 2004 raportase o cifră de afaceri de 8,25 milioane RON.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.