MIE a dat startul la proiecte în valoare de 47 milioane euro

Pentru Ministerul Integrării Europene (MIE) începutul lunii martie a marcat debutul lucrărilor la 9 proiecte de infrastructură, realizate prin programul PHARE 2004. Două dintre acestea se regăsesc în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, mai exact în judeţele Vaslui şi Neamţ.
În ansamblu, cele 9 proiecte au o valoare de peste 47 milioane de euro, din care peste 27 milioane de euro provin din fonduri europene, 9 milioane euro din bugetul naţional şi 10,5 milioane euro din fonduri locale. Planurile includ investiţii în reabilitarea şi construcţia de drumuri, reabilitarea centrului istoric al oraşului Brăila, construirea unui centru pentru resurse de afaceri în Vaslui, amenajarea portului turistic din Mangalia şi reabilitarea Cetăţii Neamţului din Târgu Neamţ.

Până în prezent, în baza Memorandumurilor de Finanţare PHARE 2000, PHARE 2001 – Facilitatea Suplimentară de Investiţii, PHARE 2001, PHARE 2002 şi PHARE 2003 au fost încheiate 40 de contracte de infrastructură regională, în valoare de aproximativ benedictdaily180 milioane euro. În cadrul acestor programe, au fost realizate următoarele tipuri de investiţii: 14 parcuri industriale, centre de afaceri sau incubatoare de afaceri, 9 proiecte de reţele de apă, canalizare, gaze, staţii de epurare, 4 proiecte de drumuri, poduri, consolidări maluri, precum şi 8 proiecte de infrastructură turistică.
Rezultatele obţinute în urma implementării acestor proiecte vor fi următoarele:
• 70 de clădiri (noi şi/sau modernizate), inclusiv depozite şi bungalouri;
• 162,3 km de drumuri (noi şi/sau modernizate), inclusiv reţea de tramvai;
• 253,1 km de reţele de apă, gaz, canalizare, energie electrică;
• 215,3 ha de parcele/platforme, inclusiv terenuri de sport;
• 13 staţii de epurare/tratare a apei.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.